Hackere lurer deg

Ved å sette opp klonede trådløse nettverk i nærheten av kafeer, transportknutepunkt og andre offentlige plasser med nettverkstilbud, forsøker tyver å få tilgang til dine private opplysninger, melder Times Online.

Lagrer dine data
Dette har spesielt blitt et problem for kafékjeden Starbucks. Ved å lure brukere av kafékjedens trådløse nett til å logge seg på via et tvillingnett lagrer hackere kundenes private data som passord, personopplysninger og dokumenter.

Disse benyttes senere til å begå identitetstyveri.

Globalt problem
- Vi kjenner ikke til noen konkrete tilfeller av dette i Norge, Men slike saker er sjelden nasjonale, sier Heidi Austlid fra IKT Norge. - Dette er tvert i mot et globalt problem. I Norge er det et kjempeproblem at folk tar altfor lett på sikkerheten når de tar i bruk trådløse nett, tilføyer hun videre.

Hun anbefaler aldri å benytte trådløse nettverk verken i hjemmet eller andre steder uten å logge seg på med brukernavn og passord.

- Folk må huske på sikkerhet hver gang de går på nett, spesielt når de betaler regninger via nettbank, legger Austlid til.

Ditt ansvar
Austlid presiserer at selv om IKT-Norge og andre jobber mye med sikkerhet, så har du et personlig ansvar for din nettbruk og sikkerhet. Hun anbefaler alle å jevnlig sjekke innom nettsiden Nettvett.no, hvor det finnes tips og oppdatert informasjon om sikring av nettverk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen