Hackere lager sin egen Facebook

Bilde: Kizar

Anonymous bygger eget sosialt nettverk

Men hva skal det brukes til?

Den løst sammensatte hacktivist-gruppen Anonymous la forleden ut en Twitter-melding der de annonserte et nytt prosjekt ved navn Anon+. Det er nok ikke tilfeldig at navnet likner på Google+, ettersom dette visstnok skal bli gruppens eget sosiale nettverk.

Ifølge den offisielle bloggen er målet med Anon+ å skape en anonym og open source kommunikasjonsplattform på internett, hvor man skal kunne utveksle informasjon uten at myndigheter og andre virksomheter har mulighet til å utøve sensur.

Gratis utdannelse

På bloggen beskriver Anonymous at det sosiale nettverket blant annet kan brukes som en plattform for utdanning, hvor brukerne skal få tilgang til gratis undervisning og informasjon.

Nøyaktig hva det skal undervises i er ennå ikke avklart, men én mulighet kan være at det sosiale nettverket organiserer informasjon og undervisningsmateriell som allerede finnes på nettet gjennom steder som YouTube, Wikipedia, Wikiversity, Wikibooks og så videre.

Tjene penger på alternativ energi?

Det skal være mulig å utveksle penger gjennom en alternativ valuta, og dette kommer mest sannsynlig til å bli den mye omtalte Bitcoin-valutaen – en desentralisert og anonym valuta nettopp utenfor myndighetenes kontroll.

Man skal også kunne generere egne penger med alternative energikilder som vindmøller, solpaneller og geotermisk energi, men Anonymous har foreløpig ikke forklart hvordan dette skal foregå i praksis.

Hvorvidt prosjektet er seriøst eller ikke, eller om en organisasjon som Anonymous klarer å utvikle et stort prosjekt som dette gjenstår å se.

Ta en titt selv på bloggen til Anon+.

(Kilde: ComON)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen