Ulovlig, men fristende. Å fjerne DRM-beskyttelsen vil gjøre det enklere å bruke musikken der du vil.
Ulovlig, men fristende. Å fjerne DRM-beskyttelsen vil gjøre det enklere å bruke musikken der du vil. (Bilde: Chris Schmidt)

Hackere knekker Nokias musikkbutikk

Nokia har fått mye skryt for sin Comes With Music-tjeneste, der du kan laste ned ubegrenset med musikk fra Nokia musikkbutikk mot kjøp av en telefon. Men samtidig har tjenesten fått kritikk for å ha en heftig DRM-beskyttelse på seg, som blant annet hindrer deg i å brenne musikken på CD-er og bruke den på flere enn fem enheter av gangen.

Les vår omtale av Comes With Music »

Bryter DRM-beskyttelsen

Nå har imidlertid hackere klart å bryte DRM-en til Nokia og dermed forbigå de begrensningene DRM-beskyttelsen setter. Gjennom programmet Tunebite kan brukere mate inn DRM-beskyttede filer som så kommer ut uten DRM-beskyttelse. Programmet er allerede lagt ut for salg, og koster 20 Euro eller 17,5 britiske pund.

Hvor lenge programmet kan ligge ute før Nokias advokater fatter interesse for det er usikkert. Men det er til syvende og sist brukeren som gjør noe ulovlig, ved å bryte avtalevilkårene for Comes With Music ved å strippe musikken for DRM-beskyttelse. Med tanke på at Comes With Music nettopp gir brukere tilgang til millioner av låter ubegrenset, er fullt frislipp på beskyttelse trolig det verste marerittet platebransjen kan få nå rett før jul.

Ikke til Norge enda

Foreløpig er verken Nokias musikkbutikk eller Comes With Music-tjenesten tilgjengelig her i Norge. Senest i går varslet Netcom at de vil lansere en lignende tjeneste med DRM-beskyttelse til våren. Om Tunebite også vil kunne knekke DRM-en her vites ikke.

Sjef for Nokias musikktjenester i Skandinavia Cristophe Joyau sa til Amobil i mai i år at Nokia Music Store skal komme til Norge. Men når det blir, er usikkert.

(Kilder: Unwiredview, Boy Genius Report)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen