Hackere kan misbruke JPEG-hullet

Microsoft har allerede levert en fiks for et alvorlig sikkerhetshull i forbindelse med JPEG-bilder, men dette er et åpent problem for brukere som pleier ikke å oppdatere Windows.

Sikkerhetsbedriften iDefense melder om stor aktivitet i hackermiljøer om utvikling av tekniske løsning som kan misbruke denne sårbarheten. Det kan for eksempel dreie seg om å lage en orm. Det aktuelle hullet kan misbrukes hvis du har Windows XP uten Service Pack 2 eller uten den aktuelle fiksen. Du kan laste ned denne og andre fikser via nettsiden windowsupdate.microsoft.com.

En mulighet er at hackere sender ute spam med HTML-koder med en lenk til ondsinnet webside med JPEG-bildet, som gjør at brukeren trenger kun å klikke på lenken for at PC-en skal bli misbrukt.

Selv om Windows XP med Service Pack 2 i utgangspunktet skal være sikker mot denne JPEG-sårbarheten, kan PC-en ha programmer som gjør at PC-en likevel ikke er sikker. Utgangspunktet er derfor at du bør være veldig forsiktig når du får e-post meldinger. Du bør ikke klikke på lenker i meldinger du er usikker på.

Kilde: theinquirer.net

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen