Hackere stjal hemmelig programvare verdt opptil 1,3 milliarder kroner
(Bilde: scyther5/Shutterstock.com)

Hackere stjal hemmelig programvare verdt opptil 1,3 milliarder kroner

Brøt seg inn hos blant andre Microsoft og hentet ut kildekoder.

Det er mye rart som kan være attraktivt tyvegods for hackere, og i tillegg til for eksempel kredittkortnumre er heller ikke nakenbilder av kvinnelige kjendiser å forakte for de datakriminelle.

Nå melder det amerikanske justisdepartementet om ett nytt, stort hackertyveri. Denne gangen er det intellektuell eiendom tyvene har vært ute etter, og det i enorme mengder.

Stjal konfidensiell programvare

Fire personer er nemlig nå blitt tiltalt for å ha hacket seg inn på servere tilhørende det amerikanske forsvaret og en rekke IT-selskaper som Microsoft, Valve og Epic Games. Hackingen skal ha funnet sted fra januar 2011 til mars i år.

Fra disse serverne skal hackerne ha hentet ut store mengder konfidensiell, proprietær programvare. Fra forsvarets servere ble det blant annet rappet hemmelig programmer relatert til opplæring av kamphelikopter-piloter.

Fra de øvrige serverne fikk hackerne med seg sensitiv programvare som blant annet omfattet kildekoder relatert til Microsofts Xbox One-konsoll og populære spill som Call of Duty: Modern Warfare 3 og Gears of War 3.

Kan være verdt 1,3 milliarder kroner

Hackerne skal også har fått med seg mye annet opphavsbeskyttet materiale, bedriftshemmeligheter og programvare som ikke er blitt sluppet på markedet. Ifølge det amerikanske justisdepartementet ligger den samlede verdien på den stjålne programvaren på et sted mellom 100 og 200 millioner dollar, altså mellom 640 millioner og 1,3 milliarder kroner.

Hackerne skal ha lagt den verdifulle programvaren ut for salg, og rundt 4 millioner kroner av disse inntektene har visstnok blitt beslaglagt av FBI, som etterforsket saken.

De fire tiltalte hackerne er mellom 18 og 28 år gamle, men er til tross for sin relativt unge alder ansett som meget sofistikerte. To av de tiltalte har allerede tilstått forholdene. Det er uvisst hva slags straff som vanker for de fire hackerne.

Det er stadig trusler på ferde:
Nå har det blitt meldt om et stort sikkerhetshull i Linux »

(Via TechSpot)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen