- Hackere kan ta full kontroll over Android-telefonen
(Bilde: Thomas Zsebok/Shuttrstock.com)

- Hackere kan ta full kontroll over Android-telefonen

Nytt, farlig sikkerhetshull i Chrome-nettleseren rammer alle Android-brukere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det oppdages stadig nye sikkerhetshull, og Googles mobile operativsystem Android er heller ikke på noe måte fritatt fra fenomenet. Nettstedet The Register melder nå om atter en ny, alvorlig sårbarhet til Android.

Den nye sårbarheten ble avdekket av en kinesisk sikkerhetsforsker, og demonstrert under den nylig avholdte sikkerhetskonferansen PacSec i den japanske hovedstaden Tokyo. 

Kan gi hackere full kontroll

De tekniske detaljene rundt den nye sårbarheten er - av nettopp sikkerhetsmessige årsaker - ennå ikke blitt avslørt, men det skal dreie seg om en JavaScript-feil i Android-versjonen av Chrome-nettleseren, som kan gjøre det mulig å ta full kontroll over enheten.

Forskeren som oppdaget hullet demonstrerte at feilen gjør det enkelt å installere programvare på mobilen uten at brukeren vet om det. Under demonstrasjonen ble det lastet ned en tredjepartsapplikasjon som på overflaten så ut til å være et helt vanlig spill.

Det er imidlertid ingenting i veien for at programmet like gjerne kunne vært et ondsinnet program som folk med uedle intensjoner kan bruke til å ta skjult kontroll over enheten og for eksempel samle inn sensitiv informasjon. 

Gjelder alle Android-enheter

Feilen skal visstnok omfatte samtlige Android-enheter, og noe av det gjør den ekstra alvorlig er at den legger til rette for såkalte «one shot»-angrep. Det vil si angrep som kan utføres i én operasjon, der andre angrep gjerne utnytter flere ulike sårbarheter.

Google skal ha vært til stede på sikkerhetskonferansen, og er derfor klar over feilen, men det skal ennå ikke foreligge noen offisielle kommentarer fra selskapet når det gjelder farenivået og om eller når det eventuelt vil komme en fiks.

Nylig ble det også funnet et alvorlig sikkerhetshull i Android til Samsungs toppmodell: Galaxy S6 Edge kan være åpen for ondsinnet kode »

(Via PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen