Hackere kan ha stjålet ukjente Michael Jackson-sanger

Hackere kan ha stjålet ukjente Michael Jackson-sanger

Hackere kan ha stjålet ukjente Michael Jackson-sanger

Nettangrep mot Sony resulterte i et tyveri på 50 000 låter.

Opptil 50 000 sanger kan være lastet ned ulovlig etter at Sony ble rammet av flere datainnbrudd i fjor. Blant det piratkopierte materialet kan det være låter av den avdøde artisten Michael Jackson som ennå ikke har blitt utgitt, skriver BBC og The Guardian.

Det var med andre ord ikke bare brukeropplysninger og kredittkortdata som ble stjålet ved hackerangrepene mot Sony i fjor vår og sommer. Nå viser det seg at forbryterne også stakk av med en del av katalogen fra plateselskapet Sony Music.

Sen oppdagelse

Sony bekrefter at det er stjålet kopier av sanger, og selv om det skjedde i fjor har det ikke blitt oppdaget før nå nylig. Selskapet ønsker ikke å fortelle hvor mange låter som har blitt ulovlig kopiert, men bekrefter at det inkluderer sanger fra Michael Jacksons katalog.

Flere medier hevder at det kan dreie seg om bortimot 50 000 sanger som har blitt piratkopiert fra Sony.

Nye duetter

Sony Music betalte rundt 145 milliarder kroner i 2012 for en 7-årig kontrakt med rettighetene til Michael Jacksons resterende låter – som ennå ikke er utgitt. Den første utgivelsen var albumet Michael som ble sluppet i desember 2010.

Blant de fremdeles uutgitte sangene er det flere duetter med blant andre Freddie Mercury og will.i.am fra Black Eyed Peas.

To menn fra Storbritannia ble arrestert i mai 2011 i forbindelse med saken og har benektet lovbrudd i retten. Rettssaken mot de to starter januar neste år.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen