Hackere har stjålet sju millioner Dropbox-passord
Teknofil
(Bilde: Dropbox / Shutterstock)

Hackere har stjålet sju millioner Dropbox-passord

Bytt passord nå! (Og da mener vi nå ...)

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Roper du ulv mange nok ganger, er det brått ingen som tror deg. I natt norsk tid ble det imidlertid kjent at millioner av Dropbox-brukernavn og passord har blitt stjålet, skriver Cnet, og da kan nok et lite varsel være på sin plass.

Hackerne har foreløpig publisert 400 brukernavn og  passord, men dette skal angivelig bare være lokkemat. De ansvarlige sier via nettsamfunnet Reddit at de vil publisere flere hvis de får inn donasjoner i Internett-valutaen BitCoin fra andre brukere. Totalt skal de sitte på hele 6 937 081 brukernavn og passord.

Skaff deg et sikkert passord: Prøv Teknofil.nos passordgenerator

Dropbox: – Ikke vår feil!

Skylagringstjenesten Dropbox sier i en uttalelse at lekkasjen ikke stammer fra dem. Snarere skal det angivelig være snakk om andre apper, hvor brukerne har brukt samme innloggingsdetaljer som på Dropbox. Nøyaktig hvilken eller hvilke apper det skal være, oppgir ikke kilden. 

Ifølge The Next Web har Dropbox tvunget de 400 brukerne som foreløpig er rammet til å fornye passordet sitt. Det bør du også gjøre dersom du har brukt samme innloggingsinformasjon hos flere Internettjenester. Dropbox anbefaler likevel at du aktiverer tostegsinnlogging, slik at du må bekrefte en kode på mobilen hver gang du prøver å logge deg inn.

Har du ikke aktivert dette fra før, bør du snarest bytte Dropbox-passord og aktivere tostegsinnlogging. Det gjør det vanskeligere for hackere å bryte seg inn på kontoen din.

Allerede i sommer advarte Edward Snowden mot å lagre filene dine her
– Du bør droppe Dropbox »

(Kilder: Cnet , The Next Web)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen