Hackere har lekket tusenvis av passord og kredittkortnumre fra en rekke Internett-tjenester
(Bilde: Zsolt Biczo/Shutterstock.com)

Hackere har lekket tusenvis av passord og kredittkortnumre fra en rekke Internett-tjenester

PlayStation Network og Xbox Live er blant dem som er rammet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Juletiden er åpenbart blitt høysesong for hackere, og nå melder blant andre TechCrunch og Daily Dot om et nytt, alvorlig angrep. En gruppe hackere skal nemlig ha stjålet sensitiv informasjon fra tusenvis av brukerkontoer og lagt informasjonen ut på Internett i en egen fil.

Informasjonen skal omfatte rundt 13 000 brukernavn, passord og kredittkortnumre med både sikkerhetsnummer og utløpsdato fra rundt 40 ulike tjenester, deriblant Xbox Live, PlayStation Network, Twitch.tv, Hulu og den store nettbutikken Amazon.  Hackerne skal ha tilknytning til den berømte gruppen Anonymous, og kunngjorde selv tyveriet i en Twitter-melding

Gjorde det for «moro skyld»

De sensitive opplysningene ble lagt ut i et stort tekstdokument på delingsnettstedet Ghostbin, som ble lenket til fra Twitter. Dokumentet er ikke lenger tilgjengelig.

I tillegg til den lekkede informasjonen la hackerne også ved en link til en piratkopiert versjon av den mye omtalte filmen «The Interview». Tilsynelatende har de skyldige imidlertid ingen politiske motiver bak hackingen, og heller ingenting å gjøre med den velkjente Sony-hackingen eller det nylige DDoS-angrepet mot PlayStation Network.

I Twitter-meldingen skriver hackerne at de kun gjorde det «for lulz», som altså er Internett-sjargong for «for moro skyld». Anonymous er som kjent en løst organisert gjeng, men gruppen har som regel spesifikke motiver bak hackingen. Ifølge Daily Dot har andre Anonymous-aktivister visstnok avvist at den nye brukerkonto-lekkasjen har noe å gjøre med Anonymous-gruppen.

Anbefales å endre passord

Selv om 13 000 ikke er spesielt mye i forhold til det totale antallet brukerkontoer på de aktuelle tjenestene, er lekkasjen likevel alvorlig for dem som er rammet, særlig med tanke på at kredittkortnumre med både utløpsdato og sikkerhetsnumre er blant informasjonen som har kommet på avveie.

For å være på den sikre siden anbefaler derfor sikkerhetseksperter å endre passord dersom du har en brukerkonto på en eller flere av tjenestene som er rammet av lekkasjen. En fullstendig liste over hvilke tjenester det gjelder finner du hos Daily Dot.

Anonymitetstjenesten Tor er nå visstnok også i faresonen: Nettverket forberedte seg nylig på et angrep »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen