Hackere angrep PlayStation Store
(Bilde: Barone Firenze/Shutterstock.com)

Hackere angrep PlayStation Store

Nettjenesten gikk fullstendig ned for telling.

Det er tydelig at noen har en høne å plukke med den japanske elektronikkgiganten Sony for tiden. I slutten av november meldte vi at hackere hadde brutt seg inn hos Sony og lammet hele selskapets datasystem, og like etter kom det også frem at flere av studioets filmer hadde blitt rappet, deriblant flere som ennå ikke har hatt kinopremiere.

Motivene for hackingen var en stund uklare, men mistanken rettet seg raskt mot Nord-Korea, da landet har reagert kraftig på den kommende komedien The Interview, som er produsert av nettopp Sony Pictures. . 

Nytt angrep

Som BBC melder har Sony nå blitt utsatt for nok et angrep, denne gangen mot spillavdelingen sin. På mandag satte nemlig hackere nettjenesten PlayStation Store ut av spill. Brukere som besøkte nettsiden ble kun møtt av beskjeden «Page not found. It's not your fault, it's the Internet».

En gruppe som kaller seg «Lizard Squad» har tatt på seg ansvaret for hackingen. Etter angrepet publiserte gruppen publiserte en melding på Twitter med teksten «PSN Login #offline #LizardSquad».

Etter at angrepet ble kjent publiserte Sony selv en melding på Twitter-kontoen til PlayStation hvor de opplyste om at de var klar over det inntrufne og at de jobbet med å løse problemet.  PlayStation Store ser nå ut til å være funksjonell igjen.

Ikke første gang

Det er uvisst om Lizard Squad har noe tilknytning til hackerne som angrep Sony Pictures forrige måned, eller til Nord-Korea. 

Dette er for øvrig ikke første gangen Sonys nettjenester har blitt angrepet. Som vi meldte i fjor stod tjenesten for en de mest alvorlige sikkerhetsbristene vi har sett på flere år etter at hele 77 millioner sett med brukerdata ble hentet ut fra tjenesten  i 2011.

Sony har mange jern i ilden: Vi har testet selskapets nye smartklokke SmartWatch 3 »

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen