Hacker-terroristene vant over Sony
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Hacker-terroristene vant over Sony

Filmen The Interview får du ikke se på kino.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I går kom nyheten om at Sony hadde mottatt et trusselbrev som varslet terrorangrep mot kinoer i USA som viste filmen The Interview. Det førte til at flere amerikanske kinokjeder valgte å trekke filmen.

Nå melder flere kilder at Sony har valgt å kansellere filmen helt. Den vil ikke komme på kino noe sted. Ifølge Gizmodo har de heller ingen planer om å gi den ut på DVD/Blu-ray eller digitalt. Nettstedet ser for seg at The Interview muligens dukker opp som en torrent, men ellers får du neppe sett filmen med mindre Sony ombestemmer seg.

Ifølge Tech Crunch har ikke navngitte kilder fra amerikanske myndigheter fortalt NYTimes at de tror Nord-Koreas myndigheter er direkte involvert i hacker-angrepet som rammet Sony. Wall Street Journal skriver at det trolig er «Unit 121», en elite-hackeravdeling i landets etterretningstjeneste, som står bak. Nord-Korea selv har tidligere nektet for å har noe med det å gjøre.

– De vant. Vi tapte.

Alle visste at The Interview kom til å bli en kontroversiell film, men frem til i går virket det likevel usannsynlig at Sony kom til å trekke filmen. Noe lignende har aldri skjedd.

Journalist Lance Ulanoff i Mashable virker nærmest lamslått av nyheten, og minner om at dette setter en uhyre farlig presedens for fremtiden. Han skriver at det ikke går an å snu etter dette, og at «De vant. Vi tapte». En anonym trussel skrevet på gebrokkent engelsk, med referanser til 11. september-terrorangrepet, var dråpen som fikk begeret til å renne over. 

Ifølge Mashable har disse hackerne, hvem de nå enn er, laget oppskriften på et vellykket hackerangrep som faktisk kan få konsekvenser i den virkelige verden. De frykter at neste gang vil det være noe mer alvorlig enn en film som kan bli holdt som gissel.

Her er traileren til filmen du kanskje aldri får se:

Anonymous-hacker straffet i USA
Var med i DDoS-angrep i ett minutt – fikk bot på over én million kroner »

(Kilder: MashableTech CrunchGizmodoWall Street JournalNYTimes)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen