Hacker skrev på veggen til Zuckerberg for å bli sett
Teknofil
(Bilde: Khalil/Teknofil.no)

Hacker skrev på veggen til Zuckerberg for å bli sett

Oppdaget en enorm sårbarhet, men ble ignorert av Facebook-ansatte.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En hacker med navnet Khalil fant en rimelig stor sårbarhet hos Facebook forrige uke, som lot ham skrive på hvem som helst sin private vegg.

Skulle en sikkerhetsfeil som dette falle i hendene til spammere ville det blitt et enormt problem for det amerikanske selskapet, og Khalil tok derfor kontakt med Facebooks sikkerhets-team via deres vanlige bug-rapporteringsskjema. Her får alle som finner en faktisk feil 500 dollar i belønning, men slik ble det ikke for Khalil. Først da han sendte inn rapporten for andre gang fikk han et svar som sa at "det er ikke en bug". 

Skrev på Facebook-sjefens vegg

I frustrasjon gikk han heller direkte til verks. For å bevise at han faktisk kunne få tilgang til profilen til hvem som helst, skrev han på Facebook-sjefen Mark Zuckerbergs vegg: 

"Først av alt, beklager for å bryte personvernet og skrive på veggen din, men jeg har ikke noe annet valg etter at jeg sendte inn en rapport til Facebook-teamet." 

Videre fulgte det en lenke til sårbarheten, og en forklaring på hvordan han hadde klart å skrive på veggen til Zuckerberg. Kontoen hans ble ganske raskt blokkert "for sikkerhets skyld", før Facebook fikk rettet opp feilen. Så fort feilen var fikset fikk han kontroll over kontoen sin igjen.

Får ikke belønning

Men de 500 dollarene? De var visst bare for personer som rapporterte om feil på en korrekt måte. Ved å bevisst bruke sikkerhetsfeilen mot en bruker hadde Khalil brutt Facebooks White hat-brukervilkår (spesielle retningslinjer for velvillige hackere). Facebook innrømmer imidlertid at de burde ha svart på Khalils opprinnelige rapport. 

Ikke bruk for mye tid på det sosiale nettverket:
Facebook gjør deg deprimert » 

(Kilde: Gizmodo)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen