Her hacker han seg inn i sin egen Model 3
Her hacker han seg inn i sin egen Model 3 (Foto: Skjermdump fra Reddit)

Hacker sin egen Tesla Model 3 til å kjøre Youtube og Linux

Kjører YouTube og Ubuntu på skjermen i bilen – og finner hvilke spesifikasjoner som skjuler seg i bilen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tesla Model 3 har vist seg å være en hard nøtt å knekke hva gjelder hacking, men nå har en klart det. Reddit-brukeren «trsohmers» har nemlig lagt ut en video der han lykkes med å bryte seg inn i bilens maskinvare.

Det er nemlig et eget samfunn av hackere som aktivt hjelper Tesla med å finne svakheter og problemer med bilens maskinvare. Og på denne måten få luket ut eventuelle farer før de oppdages av personer med uærlige hensikter. 

Over 100 timers jobb

Ifølge hackeren selv er det blitt brukt mye tid og krefter på å få tilgang til fabrikksmodusen til bilen. Han estimerer at det er brukt over 100 timer før de omsider fant veien inn til den midlertidige tilgangen. 

Det er nemlig slik at de kun har tilgang inntil maskinvaren startes på nytt. Så det er altså ikke snakk om noe permanent. 

Men like fullt ser vi på videoen at vedkomne sitter i bilen og kjører Ubuntu på skjermen i bilen. I tillegg starter han opp en YouTube-video, så man kan åpenbart bruke denne til det også. 

Ser også maskinvaren

Litt ut i videoen ser han også på hvilken maskinvare som brukes i bilens multimedia-del hva gjelder prosessor, arbeidsminne og lagringsplass. 

På skjermen står det at Model 3-bilen til hackeren har en Intel Atom E3950-prosessor med fire kjerner som hver seg kjører en klokkefrekvens på 1,6 GHz. Videre er det snakk om 4 GB med arbeidsminne, trolig som DDR4-brikker. 

Videre skal bilen ha 64 GB med lagringsplass. Hovedkortet skal også ha en Freescale/NXO QorlQ-brikke som fungerer som en gateway til systemet. 
Maskinvaren til autopilot skal også være koblet til kortet med det som beskrives som en forholdsvis stor kabelpakke. 

I kommentarfeltet til Reddit-posten spekuleres det i hva annet man kunne bruke denne tilgangen til, hvor det kan virke som mange av en eller annen grunn ønsker seg å spille Doom på skjermen. 

Hackere kan også klone nøklene til en Tesla:
Det skal kunne gjøres på kun to sekunder »

(Kilde: Reddit)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen