Hacker siktet for drap
(Foto: Colourbox/22227313)

Hacker siktet for drap

Fikk laget underjordisk tunnel i all hemmelighet.

Hackeren Daniel Beckwitt har nå blitt siktet for uaktsomt drap, etter at den 21 år gamle Askia Khafra omkom i en husbrann hjemme hos ham. Khafra skal angivelig ha jobbet med å lage et underjordisk tunnelsystem for Beckwitt, melder The Washington Post.

Beckwitt har hatt stor suksess som hacker, hvor han blant annet har presentert sine funn på store sikkerhetskonferanser som DefCon og SchmooCon. 

Dersom Beckwitt skulle bli funnet skyldig i Khafras død, risikerer han en fengselsstraff på opptil 30 år. 

Tunnelsystem seks meter under huset

Tunnelene skal angivelig ha startet seks meter under kjelleren i huset, og skal ha strukket seg så langt som 60 meter vekk. 

Ifølge sin advokat hadde Beckwitt planer om å bygge en bunker fordi han var bekymret for internasjonale trusler – blant annet fra Nord-Korea.

Brant i hjel

Aktoratet hevder at brannen som oppstod var et direkte resultat av det de omtaler som et utradisjonelt konstruksjonsoppsett – hvor blant annet en serie av skjøteledninger var koblet sammen for å gi strøm til verktøyene som ble brukt. 

Huset skal dessuten ha vært fullt av rot og søppel, noe som gjorde det enda vanskeligere for Khafra å komme seg ut. 

Viste ikke hvor han var

Beckwitt skal ha lånt seg en leiebil for å plukke opp Khafra, som bodde i Silver Spring i Maryland. Herfra skal Khafra ha måtte ha på seg mørke briller for å ikke kunne se hvor han befant seg. 

Han skal dessuten blitt fortalt at han ble fraktet til et sted i Virginia for å grave ut tunnelen – mens han i realiteten altså ble kjørt til Beckwitt sitt hus i Bethesda, Maryland. 

Brannvesenet ble varslet om brannen den 10. september i fjor, hvor det altså brant i kjelleren da de ankom stedet – mens Beckwitt stod på utsiden av huset. Han skal ha fortalt at det befant seg noen i kjelleren. 

Bekymret for huset ditt mens du er bort? 
Disse kan passe på for deg »

(Kilde: The Washington Post)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen