Klarer du å hacke denne? Da har du en lønnet heltidsjobb foran deg!
Teknofil
Klarer du å hacke denne? Da har du en lønnet heltidsjobb foran deg! (Bilde: Tesla Motors)

– Hack bilen vår

Tesla lover kjempebelønning hvis noen klarer å hacke Model S.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tesla-salget i Norge har virkelig tatt av, med bortimot 5 000 solgte biler hittil. Derfor burde det interessere mange at Tesla nå inviterer hackere til å bryte seg inn i Model S´ programvare – ikke for å sabotere bilen, men for å øke sikkerheten.

Lønnet fulltidsjobb

Ifølge bloggen Caranddriver.com er Tesla interessert i å ansette opptil 30 hackere for å sette et enda større fokus på sikkerheten i bilene sine. Det kom frem på sikkerhetskonferansen Def Con, som ble avholdt i Las Vegas 7. til 10. august.

Derfor har Tesla oppfordret alle såkalte «whitehat-hackerne» – altså de som hacker kun for å teste, ikke ødelegge – til å hacke Model S. Gulroten er en lønnet fulltidsjobb hos Tesla – pluss masse heder og ære, selvfølgelig.

For det skal ikke i utgangspunktet være spesielt enkelt å bryte seg inn i systemet i en Model S, noe som jo er et poeng fra Teslas side også; selskapet ville isåfall stått ansvarlig for en eventuell ulykke.

Bryt deg inn i en slik, og så er fremtiden din (hos Tesla) sikret.
Bryt deg inn i en slik, og så er fremtiden din (hos Tesla) sikret.Foto: Tesla Motors

Allikevel har det blitt hevdet at Tesla Model S er et relativt enkelt bytte for hackere, og noen kinesere på sikkerhetskonferansen SyScan 360 har til og med klart å hacke bilen én gang. Dette kan bli et potensielt farlig problem dersom noen skulle greie å hacke bilen i fart, og fjernstyre datasystemene.

Selv om sikkerhetsrisikoen eksisterer i andre biler også, er det langt større fare med en Model S ettersom alt fra farten til air-condition-systemet styres elektronisk. Samtidig er også hele bilen koblet til Internett, og mottar programvareoppdateringer trådløst.

Opptatt av sikkerhet

Alle som oppdager en feil ved en Tesla Model S vil uansett få navnet sitt nevnt på hedersplass på nettsiden deres, og selskapet er naturlig nok svært opptatt av å forhindre ulykker som kan skyldes programvarefeil eller sikkerhetshull.

Ifølge Teslas egen talskvinne, Liz Jarvis-Shean, jobber Tesla konstant med dette:

«Sikkerhetsteamet vårt fokuserer på avansert teknologi for å sikre bilene som er koblet opp mot internettet. Samtidig vil vi sette nye standarder for sikkerhet, og skape nye muligheter som foreløpig ikke eksisterer i bilindustrien for Internettilkoblede biler.»

Og det burde jo holde for de fleste av oss.

Føler du deg dreven nok på data og hacking til å ta Teslas utfordring? Hvis ikke, så kan du iallefall kommentere hva du tenker om idéen i kommentarfeltet under!

Noen tar saken i egne hender:
Hacket sin egen Tesla, fikk advarsel »

(Kilde: Caranddriver)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen