Hårreisende metoder hos piratjegere

Her i Norge skapte det oppstyr da det viste seg at advokatfirmaet Simonsen drev privat overvåkning av norske nettbrukere. Overvåkning av personer på nett er derimot lite sammenlignet med metodene piratjegerne i USA benytter seg av.

Der skyr de så og si ingen midler.

Forsøkte å lure tiåring
Amerikaneren Tanya Anderson opplevde hvor langt piratjegere er villige til å gå for å få fatt i syndere. Hun har nå gått til sak mot Recording Industry Association of America (RIAA) for konspirasjonsvirksomhet, feilaktig siktelse, misbruk av retten og skjødesløshet.

Blant annet har RIAA, ifølge Ars Technica, ringt til Andesons ti år gammel datter mens hun var på skolen. På telefonen utga de seg for å være hennes bestemor og forsøkte å lure henne til å snakke om fildeling.

Anderson anklager også RIAA og deres samarbeidspartnere Safenet for å ha utført privatetterforskning av henne uten å ha lisens til det. Som en følge av anklagene har Safenet fått beskjed av politimyndighetene i Oregon å legge ned sitt tilbud om privatetterforskning.

Benekter hendelsene
RIAA og Safenet på sin side benekter alle Andersons anklager. De mener blant annet Anderson må ha diktet opp historien om telefonsamtalen.

- RIIA aviser den anklagedes falske beskyldninger om at de hadde noe som helst å gjøre med den påståtte telefonsamtalen hvor noen angivelig utga seg for å være Kylee sin bestemor, hvis noen slik samtale i det hele tatt tok sted, skriver RIAA i sitt 19 sider lange svar på anklagene.

Retten har likevel gått gode for søksmålet og gitt grønt lys for at saken kan føres for retten. Dette er fjerde gangen Anderson har lagt frem sine anklager mot RIAA. De tre første gangene har retten avvist saken.
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen