Håpløse teknoprodukter

Håpløse teknoprodukter

Hvert år produseres det stadig mer teknologisk søppel.

Folk kommer opp med ideer de nok synes er fantastiske, resultatet er derimot håpløst.

Teknologinettstedet Cnet har laget denne listen over verdens ti dårligste teknologiske produkter.

Er du enig i listen?

Les også:
Verdens kuleste tastatur
.
Her er årets julegaver
.
De beste navigatørene
.

Sinclair C5
Sir Clive Sinclair syntes nok ideen så god ut på tegnebordet. Resultatet var derimot ikke vellykket. Denne trehjulingen skulle bli et effektivt og energisparende fremkomstmiddel. Utstyrt med pedaler og oppladbart batteri var dette fremkomstmiddelet for fremtiden.

Innretningen hadde en toppfart på 24 km/t, det var ikke mulig å regulere seteavstanden, batteriet slet i kuldegrader og motoren ble overhetet i oppoverbakker. I tillegg var det bikkjekaldt da Sir Sinclair lanserte den på markedet i januar 1985.


 Aldri noen suksess verken for miljøet eller det kommersielle markedet med andre ord. Ifølge Wikipedia har det senere blitt utviklet en langt bedre modell med toppfart på 241 km/t, så helt på jordet var Sinclair ikke.

Barcode Battler
Denne håndholdte konsollen ble lansert av selskapet Epoch i 1991. Blandt håndholdte konsoller finnes det en rekke håpløse produkter, men Cnet mener denne tar kaka.


Barcode Battler ble lansert da Nintendo Gameboy hadde tatt markedet med storm. Sammenlignet med Nintendo sin maskin hadde denne dingsen ingen grafikk annet enn tall, ingen avanserte lyder og kun ett "spill".

Spillet gikk ekstremt dårlig, og i stedet for å forklare hvorfor henviser vi heller til denne videoen fra YouTube, som på en enestående måte forklarer hele problemet med denne konsollen:


The Squircle

Denne MP3-spilleren mottok dårligste karakter mulig da Cnet testet den. Den har ikke noe internt minne men henter musikk fra eksterne minnekort.


I utgangspunktet ikke noen dårlig idé. Problemet er at lyden den gir er like behagelig som lyden av en babysel som blir slått ihjel ifølge Cnet. Med andre ord ingen stor teknologisk suksess.

Gizmondo Game Console

Høres spillet "Klippe mammas plen" morsomt ut? Det var nemlig en av spilltitlene som ble skapt til denne håndholdte konsollen fra 2005. Det hjalp lite at den var utstyrt med GPS, kamera og GPRS, så lenge spillene regelrett var kjedeligere enn å se blomster gro. Reklamedamene var langt mer spennende.


Det hjalp lite at produsenten Tiger Telematics brukte enorme penger på biler og annen luksus som medførte konkurs et år etter lanseringen av konsollen.

Tamagotchi
Selv om det er håpløse produkter betyr det ikke nødvendigvis at de ikke oppnår kommersiell suksess. Tamagotchi er et godt eksempel på det. Denne lille japanske dingsen tok Norge som en farsott da den kom i 1996. Poenget var å passe på et lite pikseldyr, gi det mat og leke med det.


Grafikken var dårlig og underholdningsverdien enda verre. Ikke rart dyrene døde som fluer etter kort tid når 10-åringene ble lei av dingsen.

Apple puck mus
Steve Jobs sitt selskap lanserte denne musen sammen med maskinen iMac G3 i 1998. Bortsett fra å ta i bruk USB-tilkobling var dette produktet helt ubrukelig ifølge Cnet.


Den kom med en nesten usynlig knapp og det var tilnærmet umulig å vite hvilken vei den pekte. Ergonomisk sett var den en katastrofe. Da musen gikk ut av produksjon i 2000 var det nok få som gråt.

Atari Jaguar
Denne spillkonsollen fra Atari var ment å konkurrere med Sega og Nintendo da den kom på markedet i 1993. Den skulle være langt mer avansert enn sine konkurrenter.


Problemet var at den var for avansert, så det å kode programmer for maskinen ble vanskelig. I tilegg var kontrollen lite brukervennlig. Dette medførte lite suksess og Atari trakk seg med dette ut av hardware markedet. Fansen har derimot stått på og det er etter hvert skapt en rekke hjemmelagde spill til denne konsollen ifølge Wikipedia.

Amstrad E-m@iler Telephone
I 2000 begynte bredbånd å bli en del av vår hverdag og de fleste hjem hadde en PC med ISDN linje i det minste. Likevel valgte Amstrad å lansere denne telefonen i Storbritannia som lot deg sende mail direkte fra telefonen. Prisen var 12 pence per mail, noe som ble vel dyrt i lengden.


At telefonen ikke akkurat skled ubemerket inn i hjemmet designmessig hjalp nok heller ikke på salget.

Sony CD med kopisperre
CD'er var uten tvil et fantastisk teknologisk produkt. Å plante skjult skadelig programvare på musikkcd'er er derimot en elendig idé. Dette fikk Sony erfare da de la med kopisperreprogram med flere CD'er. Denne sperren hadde et skjult program som la all din datasikkerhet på et lavnivå om du puttet CD-en i maskinen. På denne måten ble maskinen lagt åpen for selv den mest amatørmessige hacker.


Dette var et av de første tilfellene med kopisperrer på CD-er og Sony måtte betale dyrt da intetanende forbrukere ville bruke CD-spilleren på maskinen. Etter dette har markedet for kopisperrer gått i en nedadgående sirkel. Det siste på markedet er sperrer på filmer som gjør det umulig å se filmen.

Windows Vista
Windows sitt siste operativsystem får også en plass på Cnet sin liste. Et operativsystem som gjør det vanskeligere for brukeren og som ikke gir noen enestående nye funksjoner som gjør det vært å gradere opp, mener de fortjener en bemerkning.


Det faktum at Windows har gitt forbrukere og dataprodusenter muligheten til å heller velge å nedgradere til Windows XP ved kjøp av ny PC, viser at produktet så langt ikke har nådd opp til forventningene.

Syns du det mangler noen produkter på denne listen? Ikke nøl med å legge inn kommentar.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen