Håndholdte til under 2000 kr

PDA-er (Personlige Digitale Assistenter) er mellomtrinnet mellom avanserte mobiltelefoner og bærbare PC-er. De mest avanserte PDA-ene er mini-PCer med tastatur, GPS-støtte og modem, mens de enkleste nærmest bare er digitale notatbøker

Til tross for at PDA-er ved flere anledninger er blitt dømt nedenom og hjem, er disse små lommemaskinene livsviktige for duge, og det er derfor greit å vite hvilken modell og prisklasse en skal gå for. Vi har testet tre av de billigste.

Vi har for det meste sett på primæregenskapene, noe som vil si kalender, kontakter, avlesing av dokumenter og enkel notattagning. Til slik bruk kommer ikke forskjellene mellom modellene klart nok frem til å rettferdiggjøre den store prisforskjellen. Det du betaler for blir dermed byggekvalitet og brukskomfort som større skjerm og blåtann i stedet for kabel.

Skal du bruke PDA-en mye, er det verdt å investere noen ekstra hundrelapper i en mer avansert maskin. Trenger du primært bare en notatblokk og en digital filofax kan du vurdere den billige varianten. Til sammenligning kan du spørre deg hvor mange av funksjonene i Word eller Excel du egentlig bruker?

Mest for pengene
Palm Z22 er så suverent billig at den måtte ha vært veldig, veldig dårlig for å ikke ha fått ”Mest for pengene”-stempelet.


Dette er slett ikke noen dårlig modell, men en glimrende introduksjon til PDA-verdenen, med alt gjennomsnittsbrukeren trenger av kalender, kontakter, bildevisning og dokumentavlesing. Den er mindre og lettere enn de to andre, har like gode primærfunksjoner, men langt færre utvidingsmuligheter.

Best i test
HP iPAQ rx1950 er dyrest, men kommer også best ut i testen. Den er klart mest behagelig å notere på, har større og bedre utnyttet skjerm, og muligheten for å koble til trådløse nettverk synes vi slår ut blåtann-mulighetene til Tungsten E2.

Alternativ tekst mangler

Les de fulle testene:

HP iPAQ rx1950

Palm Z 22

Palm Tungsten E2

HP iPAQ rx1950

Palm Z 22

Palm Tungsten E2

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen