Håndholdt-salget stuper

Årsaken til nedgangen er ifølge analysebyrået IDC trolig posisjonen til PDAens vs. mobiltelefonens rolle i dagens marked. - "Med et økende antall mobiltelefoner med PDA funksjonalitet, beveger markedet seg bort fra PDA med bare PDA funksjonalitet" sier D. Linsalata, analytiker i IDC Mobile Devices program.

Og fortsetter "palmOne og HP gjorde stor suksess med håndholdte enheter med ekstra PIM (personal information management) funksjoner som man ikke finner i mobiltelefoner". "Fremover må produsentene av PDA fortsette å integrere løsninger som media avspillere og digitale kamera for å opprettholde veksten".

Markedsposisjoneringen viser at de største fremdeles er størst med palmOne i tet med 38% av markedet. HP følger med 22%, mens Sony er på 13.4% og Dell med 5,9% av markedskaken. Videre følger Toshiba med 3% og resten av flokken deler 17,6%. Vi gjør oppmerksom på at dette er de foreløpige tall..

PalmOne økte sin markedsandel med en prosent med nylanseringer som Zire 21, Tungsten E og Tungsten T3. HP mistet derimot markedsandeler fra tredje til fjerde kvartal, men med nye produkter i alle prispunkter lansert i sommer befinner selskapet seg i en situasjon hvor veksten ser ut til å fortsette.

Sony ble meget godt hjulpet av julesalget i USA, men med produkter som faller mellom produktsyklusene i markedet økte selskapets markedsandeler marginalt i andre regioner og det resulterte i en samlet reduksjon av salget på 2.8%. Dell opplevde på sin side en økning etter lanseringen av Axim X3.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen