Test

Håndfri med egen FM-radio

Ulempen med de fleste bluetooth-hodesett er at du ikke får hørt radio selv om du har dette i mobiltelefonen. Årsaken er ganske enkelt at du må ha det vanlige hodesettet med ledninger tilkoblet som antenne for radioen. Bruker du bluetooth er det jo nettopp for å unngå disse ledningene.

Motorola har løst problemet ved å bygge en FM-radio med RDS inn i en A2DP-mottaker. Det betyr at du kan føre samtaler eller spille stereomusikk fra mobilen, eller velge å høre radio – enten mobilen er tilkoblet eller ikke. RDS gjør at du slipper å søke opp kanaler på nytt når du forflytter deg til et område med en annen frekvensfordeling.

Du behøver dermed ikke å ha en mobiltelefon med FM-radio, men på den annen side – du kommer ikke helt unna ledningene heller. 

Øreplugger
S705 forutsetter nemlig at du bruker øreplugger, eller ett av dine foretrukne hodesett. Enheten er nemlig like avhengig av radioantenne som telefonen er det. Hodesettet kobles til en 3,5-millimeter kontakt på toppen av S705.

Lydkvaliteten er god, og det er enkelt å veksle mellom radio og mobiltelefon. Ringer telefonen mens du hører på radioen (eller på musikk) så kobler radioen ut til samtalen avsluttes. Har du A2DP-adapter til iPod-en (eller en annen A2DP-enhet) kan du høre musikk fra denne samtidig som du er koblet til telefonen og klar for å ta imot anrop. Årsaken er at du da har iPod-en koblet til A2DP-profilen, mens mobilen er koblet til settets håndfriprofil. Settet støtter også AVRCP, hvilket betyr at du kan fjernstyre enheten med en mobiltelefon og omvendt.

SoundPilot S705 har en skjerm som viser hvem som ringer eller hvilken frekvens du lytter til på radioen. Settet kan du bære om halsen, putte i brystlomma eller gjemme unna der du finner det hensiktsmessig. 

Batteri
Med SoundPilot kan du snakke i 7 timer, høre musikk i 8 timer eller ha settet i beredskapsmodus i hele 75 timer.

Vi er godt fornøyd med lydkvaliteten både for samtaler og musikk. Tilkobling til mobiltelefon er enkelt, og betjeningen via joysticken fungerer utmerket. En stor sølvring rundt joysticken gir inntrykk av å være en navigasjonsknapp, men er bare til pynt. Skjermen er liten men lettlest.

Enheten bruker samme lader som nyere motorolamobiler, eller du kan lade den via mini-USB.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen