Håndflate til håndledd

Klokka har fått en 66 MHz prosessor fra Motorola og 8 MB minne, hvorav 7,7 MB er tilgjengelig for brukeren. I følge produsenten skal dette holde til flere år med avtaler, adresser, notater og huskelapper, og i tillegg skal det være plass igjen til ekstra applikasjoner.

Lær eller gummi?
Med begrenset maskinkraft og skjermstørrelse, er det også begrenset hvor kraftige applikasjoner som kan kjøres. Klokka skal støtte alt av programmer som er kompatibelt med Palm OS 4, men Fossil har i tillegg sluppet en egen programutviklingspakke, med håp om at folk vil skrive dedikerte klokkeapplikajsoner.

Gråtoneskjermen på 160 x 160 piksler er trykksensitiv og det følger med en liten stylus som kan gjemmes i klokkelenken. I tillegg er det knapper for Page Up, Page Down og Tilbake, og en treveis vippeknapp man kan styre rundt i menysystemet med.

Med infrarød overføring kan filer overføres til PC eller andre Palm-enheter, og vi finner også USB HotSync-støtte for både PC og Mac. Batteriet er av lithium-ione-typen, og skal i følge produsenten holde i tre til fire dager, avhengig av bruksmengden.

Det har blitt lansert to varianter av klokka, Fossil og Abacus. Innmaten er nøyaktig den samme i begge variantene. For øvrig har modellen med Fossil-merke lærreim, mens den Abacus-merkede har gummireim.


Tannpirker og stylus i ett.

Prisen er henholdsvis 249 og 199 dollar for Fossil- og Abacus-modellen. Vil du lese mer om disse klokkene, er hjemmesidene til Abacus et bra sted å begynne.