GX30 kommer til Europa

Sharp GX30 blir sendt ut til europeiske forhandlere i løpet av neste måned, og blir dermed den første GSM-telefonen med megapiksels kamera. Oppløsningen på telefonens kamera er nemlig på hele 858 x 1144 piksler, som muliggjør bilder i en oppløsning som nærmest kan måle seg med de billigste digitale kameraene på markedet.

Kamerafunksjonen på telefonen har også en forholdsvis lang rekke med innstillinger man kan gjøre. Blant annet kan man justere hastigheten på lukkemekanismen og ta flere bilder etter hverandre ved å bruke multishot-funksjonen. Er det dårlig belysning kan man bruke den integrerte blitzen. Man kan også ta opp video med lyd.

Hovedskjermen til GX30 er en solid TFT-skjerm med en fargedybde på hele 262.144 farger og en oppløsning på imponerende 240 x 320 piksler. Den utvendige STN-skjermen er med sine 65.536 farger og oppløsning på 64 x 96 piksler heller ikke blant de dårligste i sin klasse.

GX30 har også blitt utstyrt med MP3-spiller, slik at man kan overføre musikk fra enhver datamaskin. Overføringen av musikkfiler og annen data burde ikke være noe problem, ettersom telefonen har både Blåtann og infrarød port til dette formål, i tillegg til at man kan bruke datakabel.

Skulle man fylle opp telefonens interne minne, kan man utvide dette med å kjøpe SD-kort, som kommer i størrelser på opp til 1 GB.

Vil man surfe på nettet kan man gjøre dette med nedlastningshastigheter på opp til 53,6 Kbps og opplastningshastigheter på opp til 28,8 Kbps, takket være telefonens GPRS klasse 10, som er den raskeste GPRS-standarden i dag.

Man skulle tro at en telefon med så mye teknologi og funksjoner ville vært både stor og klumpete, men med dimensjoner på 9,5 x 4,9 x 2,6 cm og en vekt på knappe 100 gram, er ikke GX30 nevneverdig større enn andre telefoner på markedet. Med tre og en halv times taletid og 220 timers standby er den heller ikke mer strømkrevende enn de fleste andre telefoner.

Ettersom det er Vodafone, som ikke opererer i Norge, som skal lansere telefonen i Europa vil nok ikke telefonen bli å finne i norske butikkhyller. Det er forøvrig trygt å kjøpe telefonen i utlandet, ettersom den støtter det norske GSM-nettet.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen