Gwen Stefani ? The Sweet Escape

Plata begynner allikevel bra med den pompøse sangen ”Wind it up”. Med tyskinspirerte strykere i bakgrunnen, og en rytme hvor Pharrell Williams har funnet frem en del minimallistiske lyder som kunne vært hentet ut fra en Disneyscene av julenissens gaveverksted. Gwen jodler over Neptunes-beat, noe som ikke er dagligdags, men det passer flott. Syngingen ligner mye på det Fergie presterer i Black Eyed Peas’ ”My Humps”, og åpningssporet er kanskje låtenmed størst hit-potensiale.

Alternativ tekst mangler
No Doubt-vokalisten får hjelp av både Pharell og Akon.

Akon og kattejammer

Neste spor er en fengende sak med samme tittel som albumet. Her er det Akon som sitter bak produksjonsspakene, og han overrasker positivt, og bidrar kun med litt vokal selv på refrenget. Onde tunger har sagt at han høres ut som en klagende katt, men her bruker han bare stemmen sin på en liten del av refrenget og dominerer dermed ikke sangen slik at dette ikke blir noe problem.

Kattejammeren kommer derimot på ”Orange County Girl”. Her er det Gwen som sutrer om hvordan det er å være fra Orange County, om suksessen hennes, og at hun liker å skrive om det hun opplever. Musikken er så treg og baktung at det føles som om det bare er såvidt den kommer i mål. Dette er et av de mest overfladiske refrengene i hele 2006, og det passer Gwen veldig dårlig, dessuten er ikke teksten interessant i det hele tatt, noe som går igjen på flere spor på ”The Sweet Escape”.

Mangler hits

For to år siden var en sikret et skikkelig hitalbum hvis en hadde noen spor hvor The Neptunes var kreditert for produksjonen. Gwen har latt Pharrell Williams gjøre halvparten av sangene her, men til tross for dette er det ikke så mange sanger som skiller seg ut som garanterte publikumsfavoritter. Her finnes det ingen ”Hollaback Girl”, ”What You Waiting For?” eller ”Luxurious”. Det kan nesten virke som om Pharrell drar Gwen ned i sin egen hengemyr ved at han ikke klarer å fornye produksjonen sin.

Sangene er varierte, fra minimalistiske og spenstige poplåter til mer klassiske ballader. Det er ingen av stilene som krasjer helt alene, men det er noen sanger fra hver stil som ikke sitter som de skal, slik at en aldri helt får den gode følelsen, og platen blir til tider litt masete.

Konklusjon

Gwen Stefani klarer ikke å leve opp til det store forventningspresset etter suksessen med ”Love.Angel.Music.Baby”. ”The Sweet Escape” er for ujevn til at det når helt opp blandt årets beste album. Noen sanger er flotte, mens andre burde vært luket bort i kvalitetskontrollen. Gwen har fremdeles en flott og særegen stemme, men til tider kan hun bli litt for spesiell. Tekstene blir ganske kjedelige siden de stort sett handler om det samme, og engasjerer ikke lytteren i det hele tatt.

Gwen Stefani The Sweet Escape

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen