Gullplate for mobilsalg

Gullplate for mobilsalg

Det er NetCom som sammen med Sony Ericsson har solgt over 20.000 eksemplarer av Robbie Williams siste album ”Rudebox”. Albumet var forhåndslagret på W300i-mobiler fra Sony Ericsson og ble solgt som en del av en NetCom-kampanje. 

- Jeg kjenner ikke til at det noen gang er delt ut gullplate for album som er solgt på mobiltelefoner. Antakelig er dette unikt i verden, sa EMIs Pelle Nerås under overrekkelsen.

Springsteen 
Sony Ericsson har også utgitt en versjon av W950i der samtlige av Bruce Springsteens album er lagt inn (gjelder album utgitt i Norge). Men denne versjonen selges nummerert og har et opplag begrenset til 270 stykk.

Erik Sandsmark i Sony Ericsson sier dette viser at mobiltelefonen er i ferd med å bli en hjørnestein i måten vi kjøper og bruker musikk på. 

Enklere å være lovlydig
Pelle Nerås i EMI la under overrekkelsen av gullplaten ikke skjul på hva han synes om piratnedlasting av musikk, og sa han håpet flere ville følge i Sony Ericssons fotspor for å gjøre det enklere å skaffe seg favorittmusikken på lovlig vis. I Sony Ericsson nye Walkmanmobiler (versjon 2.0) kan du kjøpe og laste ned musikk uten å måtte åpne telefonens nettleser. 

Ingen suksess
Albumet ”Rudebox” ble like vel ikke noen stor suksess for EMI. Det ble med 6 uker på VG-lista der det debuterte med en 8. plass. Siden dalte det jevnt til det forsvant ut av topp 40-lista for et par uker siden.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen