Gull til Panasonic, Sony og Samsung

EISA er verdens største og mest prestisjefylte organisasjon for den europeiske teknologipressen. Organisasjonen består av 50 tidsskrifter i 20 europeiske land.
De kårer hvert år de beste elektronikkproduktene i ulike kategorier og deler ut priser.
Prisene skal overrekkes på IFA messen i Berlin den 1. september.

De beste på markedet
EISA har ennå ikke offentliggjort resultatene, men det har Panasonic, Sony og Samsung som henholdsvis vant fire, fem og tre priser.
Olympus har også vunnet en pris.
De andre prisvinnerne vil bli kjent de nærmeste dagene.

For forbrukere er EISA-prisene en klar anbefaling om at prisvinnerne er blant de aller beste på markedet.
Se www.eisa-awards.org

Beste HD-ready plasma
Panasonic Viera-modellene TH-42PV70 og PX70 ble årets beste HD-ready plasma: EISA-juryens begrunner valget slik: - For filmelskere gir fremdeles plasmaskjermen den opplevelsen som ligger tettest opptil ordinær kino, og Panasonic TH-42PV70 er det beste beviset på nettopp dette. En prisverdig TV som gir et tilnærmet perfekt bilde.

Beste HD-ready LCD-TV
Samsung LE40R81B og 86BD ble årets beste LCD-TV: - Dens gode sortnivå minner mye om gode plasmapaneler, mens MoviePlus-teknologien effektivt eliminerer bevegelsesstøy. Tre HDMI innganger er nok for et helt hjemmekino-oppsett, mens en ekstra kortplass åpner for dekodere med fremtidige AV-formater. Faller du ikke for de glimrende fargene og det attraktive designet, så faller du i hvert for den meget fornuftige prisen.

Beste "grønne" TV
Sony BRAVIA KDL-40D3000 ble årets "grønne" TV: - Sony-TV-en bruker bare 0,0395 watt per kvadratcentimeter skjerm, og kan redusere strømforbruket ytterligere med den strømsparende, innebygde lyssensoren.

Beste DVD-spiller
Panasonic DMR-EX87 ble kåret til beste DVD-spiller med harddiskopptaker: - Det eneste du trenger under TV-en er en EX87a. Da får du DVD-spiller, harddisk og digitalboks i en og samme multiboks.

Beste videoprojektor
Sony BRAVIA VPL-VW60 ble årets videoprojektor: - Full HD-oppløsning blir nå etablert som videostandard for tungvektere...og denne hjemmekinoprojektoren er utstyrt for å matche denne utfordringen. Det har et utall grensesnitt for tilkobling til nær sagt enhver videokilde. VPL-VW60s funksjoner er imponerende og utsalgsprisen er ikke til å gå glipp av.

Beste hjemmekino
Samsung HT-TXQ120 ble årets hjemmekinosystem: - Systemets slanke gulvstående høyttalere er laget i speilblank svart, og passer perfekt sammen med kontrollenheten som kan
monteres på et stativ eller henges på veggen. Det aksepterer en mengde forskjellige
lyd og bildeformater, og har HDMI-inngang for 1080p video. Systemet er meget
lett å sette opp takket være det innebygde kalibreringssystemet.

Beste videokamera
Panasonic HDC-SD1 vant prisen for årets videokamera: Kameraet, som lagrer på et lite SD-kort, falt i smak blant EISA-juryen: - Et av verdens minste, mest pålitelige og lettest håndterlige HD-kameraer, som gir like bra bilde som lyd.

Beste HD-videokamera
Sony Handycam HDR-SR8E ble årets HD-videokamera: - Sonys nye videokamera i lommeformat har innbygd 100GB harddisk som rommer inntil 38 timer med HD-opptak. Det er lett å bruke og har en rekke high-end ekstrafunksjoner. HDR-SR8E kan også levere stillbilder med 6,1 megapikslers oppløsning.

Beste kompaktkamera
Panasonic DMC-TZ3 ble beste kompaktkamera: - Et perfekt reisekamera som får plass i lommen til tross for at det har 28 mm vidvinkel, superzoom og bildestabilisator.
(Kameraet ble i april utropt til årets beste digitalkamera med superzoom av TIPA – en uavhengig forening for europeiske bilde- og fotoredaktører.)

Beste speilrefleks for amatører
Olympus E-510 vant prisen for beste "Consumer Camera": - Olympus E-510 er et digitalt speilreflekskamera med ypperlig bildekvalitet og klare fordeler i forhold til andre kameraer i samme klasse. Kameraet er kompakt og lett, men med dets store grep er det allikevel komfortabelt og stødig.

Beste Media Center
Sony Playstation3 vant Media Center-kategorien: - Sony PS3 er et vidunderlig eksempel på et kraftig mediasenter, takket være innebygd audio-video-foto-spiller, samt integrert nettleser som muliggjør navigering, nedlasting, spill og chat på Internett. I tillegg har den 60 GB harddisk for lagring av innhold, pluss kommunikasjon via Ethernet, WLAN og Bluetooth, og fire USB-kontakter. Til sist og ikke minst er PS3 selvfølgelig et meget avansert spillkonsoll og en verdig arvtaker til den PlayStation-arven.

Beste GPS
Sony NV-U92T ble årets GPS-system: - Det 4,8-tommers stilige, lettleste og brede displayet leverer mye informasjon på en ekstremt klar måte. GPS-en kalkulerer de beste rutene gjennom nesten hele Europa og guider reisende til målet med utrolig presisjon selv i områder med dårlig mottak som i tunneler.

Beste mobiltelefon
Samsung SGH-U700 ble årets mobiltelefon: - Det er ikke bare det slående slanke designet som appellerer til dagens mobilbrukere. Like imponerende er muligheten til å øke hastigheten på dataoverføringer med opp til ti ganger, takket være HSDPA - en fantastisk prestasjon. Mediaspilleren støtter alle formater og de 3.2 megapiksels kameraet har 4x digital zoom. En hendig "U Go"-funksjon tilpasser automatisk displayet når eierne flytter seg rundt i verden.

(ARTIKKELEN ER OPPDATERT ETTER HVERT SOM VINNERNE ER BLITT KJENT)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen