Gull, glans og lavpris

Nokia viste i dag frem tre nye telefoner på Nokia Connection i Stockholm. To av disse er billigmodellene 6080 og 1110i. Med lav pris og enkle funksjoner, ønsker finnene å friste deg som ikke har behov for avanserte smarttelefoner eller multimediamonstre.

Nokia 6080
6080 er en liten kameratelefon som skal appellere til mobilister som vil ha en pen telefon til en pen pris. Telefonen byr derfor på et svart glanset deksel med detaljer i svart, gull eller sølv til en utsalgspris på rundt 2000 kroner.

Men i mobilverdenen er et pent ytre som kjent ikke en garanti for et avansert indre. 6080 er et godt eksempel på dette. Telefonen er utstyrt med et kamera, men dette har en oppløsning på 0,3 megapiksler. Den nye telefonen kan heller ikke brukes som mp3-spiller.

Skjermen som sitter i 6080 har en oppløsning på 128 x 160 piksler og en fargedybde på 65 000 farger. Skjermen er med andre ord ikke noe å hoppe i stolen for.

Telefonen har heller ikke minnekortstøtte, så du er derfor begrenset til det ledige minnet på 4,3 MB.

Det du imidlertid får om du kjøper en 6080, er trippelbåndstøtte som sikrer at du kan bruke telefonen i Nord-Amerika, og støtte for EDGE, som gir deg mobilnettets nest raskeste internetthastigheter.

Om du vil koble telefonen til en PC, kan du bruke infrarød overføring, eller en USB-kabler. Blåtann støttes ikke.

Og selv om mp3-spilleren mangler, har Nokia som sedvanlig utstyrt telefonen med FM-radio.

6080 måler for øvrig 10,5 x 4,4 x 1,8 cm, og veier 91 gram. Telefonen kommer i salg i løpet av fjerde kvartal i år.

Nokia 1110i
1110i er Nokias nye enkle lavpristelefon. Denne telefonen har kun de mest grunnleggende funksjonene, noe prisen reflekterer. 1110i vil nemlig koste rundt 500 kroner når den kommer i salg.

For en halv tusenlapp får du ingen fargeskjerm, men en svarthvitt-skjerm med en oppløsning på 96x 68 piksler. Dermed har telefonen heller ikke noe kamera. Nokia har heller flyttet fokuset over på enkle, grunnleggende funksjoner som SMS.

1110i kan lese opp tid og dato for deg, og du kan lagre huskelapper på telefonen. I tillegg har den nye lavpristelefonen vekkerklokke.

Telefonen måler 10,4 x 4,4 x 1,7 cm på sokkelesten, og veier 80 gram. I følge Nokia vil telefonen komme i salg i løpet av tredje kvartal i år.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen