(Bilde: iStockphoto)

Gule Sider vil få mobilsurferne inn i butikken

Leder deg til butikker i nærheten.

Eniro, som eier katalogtjenesten Gule Sider, vil bruke nordmenns søkevaner til å lede dem rett i butikken.

Ifølge en undersøkelse Eniro har utført, søker vi produktinformasjon på nett, mens vi fortsatt handler mest i fysisk butikk.

Nå lanserer Gule sider et omfattende redesign som skal ta sikte på å gi relevant produktinformasjon, og å lede brukerne til enten nettbutikk eller fysisk butikk.

Eniro Norge-sjef Pierre Mårtensson tror stadig flere av produktsøkene vi skje på mobil og nettbrett.
Eniro Norge-sjef Pierre Mårtensson tror stadig flere av produktsøkene vi skje på mobil og nettbrett.

Gule sider ser at forbrukerne søker på nett, men handler i fysisk butikk. Dermed handler det ikke lenger om å være på nett for butikkeier som ønsker å nå kundene. Man må også være på nett med den informasjonen kundene venter å finne. 28 prosent av kundene går til en annen bedrift hvis de ikke finner produktet de leter etter. Over halvparten forventer at produktinformasjonen har bilde.

Gir deg butikker i nærheten

Eniro henter informasjon fra 2500 norske nettbutikker og gjør denne søkbar for brukerne av Gule Sider. I tillegg bruker mobilversjonen GPS-posisjonering, slik at du får opp treff i nærheten av der du befinner deg.

– Stadig flere søker via mobilen. Er du ikke synlig der på samme måte som på PC-en, søker kundene seg enkelt videre til konkurrenten, sier administrerende direktør Pierre Mårtensson i Eniro Norge.

Gule sider vil gi brukerne produktsøk.
Gule sider vil gi brukerne produktsøk.

Nordmenn er mindre opptatt av priser enn våre nordiske naboer. I Sverige og Danmark bruker over 60 prosent prissammenligningstjenester, I Norge er tilsvarende tall 47 prosent.

Eniro mener nordmenn søker stadig mer etter produkter og tjenester via mobil og nettbrett, men at vi ikke er særlig lojale mot utsalgsstedene. Dermed går vi fort til en annen leverandør hvis vi ikke finner det vi leter etter.

I undersøkelsen sier 16 prosent av de svenske smarttelefonbrukerne at de søker på produkter mens de står i butikken. Det er første tegn på hva vi kan vente oss i framtida, sier Mårtensson.

Les mer: – Vi kombinerer det beste fra Snapchat og Tinder

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen