Guide

Guide: Widget-virvar

Denne guiden tar for seg nyttige, hendige og morsomme widgets som vi anbefaler deg å prøve hvis du er Mac-bruker.

Da Apple lanserte sitt 'Dashboard' som var tilrettelagt for Widgets, var det mange som ble opprørt og mente ideen var stjålet fra Konfabulator. Sistnevnte er nå en del av Yahoo! og finnes både til Mac og PC. Uten å ta stilling til Dashboard/Konfabulator-problematikken, har vi nå valgt å fokusere på Dashboard som er med i alle Mac-er med OS X 10.4 og senere.

Det finnes allerede en del topplister og anbefalinger på Widgets ute på verdensveven, men de fleste av disse er ikke tilpasset det norske markedet og anbefaler derfor en hel masse Widgets vi her i Norge ikke har noe bruk for.

Kriterier for de Widgets-ene som er med her er at de er en typisk Widget, at de gjør én ting og gjør den ene tingen svært bra. Det skal også være en eller annen bruksverdi, og den skal fungere. Det er jo heller ikke til å legge skjul på at utseendet spiller inn.

Kom gjerne med innspill i diskusjonen etter artikkelen på hvilke Widgets du ikke klarer deg uten. Eller er kanskje hele Dashboard en fullstendig bortkastet systemressurs?

Les alle våre Mac-saker på Hardware.no/mac.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen