Guide

Guide: Vekkerklokke i Windows

Siden Windows 98 har Windows hatt en funksjon som heter Planlagte Oppgaver, eller Scheduled Tasks på engelsk. Det er et program som lar deg sette opp kommandoer eller programmer som skal kjøres på et bestemt tidspunkt eller på en bestemt dato. Og hvorfor ikke bare å utnytte mulighetene som er der og sette opp en vekkerklokke?

I denne vekkerklokken som har hjulpet undertegnede flere tidlige morninger har vi valgt å bruke Windows Media Player til å spille av en video eller musikkfil, og setter man høytalerne på full guffe vil det gi et meget godt resultat. Det første vi gjør er å finne frem banen til filen som man vil bruke som "vekketone" samt og finne banen til Windows Media Player, som vanligvis er

"C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe"

Vi åpner så kjør boksen, ved å klikke på Start > Kjør eller ved å velge Windowstast + R, for så å skrive inn følgende:

"C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe" "C:\Mp3\testsang.mp3"

Trykk så Ok for å se om ting er skrevet korrekt, hvis alt stemmer så skal Windows Media Player åpne seg og starte med å spille av den sangen som du har skrevet inn banen til i kjør. Når vi vet alt det funker så må vi lage til vekkerklokken vår, du få da åpne Planlagte Oppgaver / Scheduled Tasks som ligger i Kontroll Panelet samt og velge "Legg til ny planlagt oppgave" / "Add Scheduled Task"

En veiviser vil så starte opp og gi deg informasjon om hva dette er for noe, når du så klikker neste vil veiviseren lete gjennom maskinen etter programmer så det kan da en liten stund, etter en stund vil du få frem alle programmene i en liste men den skal vi ignorere i denne omgangen. Klikk på Browse nede til høyre.

Du vil så få frem en dialogboks der du kan skrive inn filnavn, og der skal du skrive inn banen til Windows Media Player, uten " taggene, banen vil mest sannsynlig være C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe med mindre du har forandret på det fra før. Velg så Ok


Du vil så få frem et skjermbilde der du vil få spørsmål om når du vil kjøre programmet, vi vil her velge at den skal kjøres alle ukedager, vi velger da "Daily"/"Daglig", når du trykker neste vil du så få frem et skjermbilde der du skal velge tidspunkt programmet skal kjøres samt hvilke dager. Vi velger da at programmet skal starte klokken 07:00 hver Ukedag/WeekdaysNår du så velger neste blir du spurt om å skrive inn brukernavnet samt passordet til brukeren, hvis du har passord på maskinen er det viktig at du skriver det inn her for at vekkerklokken skal funke skikkelig.

Legg merke til at på skjermbildet ovenfor har vi huket av for at vi skal ha frem de avanserte innstillingene for oppgaven, og det er pga den enkle grunn at vi må jo velge hvilken fil som skal startes sammen med programmet. Når du klikker neste vil oppgaven bli laget samt at du vil bli overført til et nytt vindu er du bla ser banen til programmet samt en boks der du kan skrive inn kommentarer, i Kjør/Run boksen vil det sannsynligvis nå stå "C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe" Der må du legge til banen til filen du valgte tidligere i guiden og da skal banen se slik ut:

"C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe" "C:\Mp3\testsang.mp3"

Klikk så Ok og du er ferdig, men hvis du vil dobbelsjekke at vekkerklokken funker så trenger du bare og høyreklikke på "wmplayer" som nå skal ha kommet til syne og velge "Run"/"Kjør" Hvis alt funker etter planen skal nå Windows Media Player starte med filen du spesifiserte, og du har dermed en vekkerklokke.


Hvis du har forslag til flere utradisjonelle guider du vil vi skal lage så send en mail til:
tor.henning@programmer.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen