Guide

Guide til trådløse nettverk

Det var Apple som i sin tid lanserte trådløse nettverk for hjemmemarkedet med sin Airport i 1999. Etter hvert har markedet eksplodert, og det er nå en rekke produsenter av slikt utstyr.

I dag blir de aller fleste bærbare datamaskinene solgt med et trådløst kort innebygd i maskinen. Man kan også se at stasjonære maskiner i større grad får innebygd trådløse kort. Dessuten finnes det mange trådløse mediespillere som kobles til TV. Da kan man se på bilder og filmer, eller høre på musikk eller radio via det trådløse nettverket.

I tillegg til hjemmemarkedet er det mange bedrifter som i stor grad bruker trådløse nettverk. Her i landet er Telenor et godt eksempel: Det finnes ikke faste arbeidsplasser i det nye Telenor-bygget på Fornebu, og det er trådløs tilgang i hele bygget. I undervisningsøyemed har man stor nytte av trådløse nettverk, noe skolevesenet i Norge har innsett. Flere og flere skoler får trådløse nettverk som kan brukes av både lærere og elever for å få en mer effektiv læring.

Et problem med trådløse nettverk er at det er en jungel med ord, benevninger og standarder. Vi skal prøve å forklare de mest brukte på de neste sidene, og også gå dypere inn på noen av disse videre utover i denne guiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen