GUIDE: Hvordan skape 3D?
Guide
(Bilde: istock.com/janrysavy )

Hvordan skape 3D?

Øyet som ser

Det er faktum at vi har to øyne, og ikke ett, som gir oss muligheten til å oppfatte dybde på en god måte. Selv om øynene bare befinner seg med få centimeters avstand seg i mellom, ser de objekter med forskjellig avstand og fra forskjellig vinkler. Det er ikke snakk om en stor avstand, men forskjellen er stor nok til at øynene vil klare å oppfatte den. At vi kan se noe fra to vinkler, gjør at det ene øynet ser en side av objektet som det andre øynet ikke ser.

Teorien er da at for å lage et tredimensjonalt bilde, må man la den flate skjermen, som har to dimensjoner, lage to bilder – ett for hvert øyne. Det er her de fysiske begrensningene melder seg. Foran deg har du kun en skjerm, med et panel. Hvordan skal man da kunne lage dobbelt opp med bilder, når du kun har resurser til å lage et bilde?

Det er flere teknologier som har sett dagens lys for kommersielt bruk, og vi skal nå snakke om de fire teknologiene som ikke har ligget brakk innen enormt kort tid. Hva militæret eller andre høyteknologiske organer har å rutte med, skal vi ikke diskutere.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen