Guide

Guide: Harddisken er død!

Harddisken er kanskje en av de viktigste og mest sårbare komponentene i dagens PC-er. Det er her vi lagrer alle data vi jobber med, og gjerne vil bruke senere. Stadig flere lagrer også minner i form av digitale bilder og video på harddiskene, i stedet for å fremkalle de og sette de i albumer.

Det er vel også en kjensgjerning blant mange at sikkerhetskopiering er for feiginger, slik at harddisken gjerne er det eneste stedet viktige filer faktisk lagres. Hva gjør man så den dagen man får beskjed om at harddisken ikke finnes lenger?

Man kan vel med rimelig trygghet si at harddisken ikke faktisk er borte. Skulle det være tilfelle, er det vel politiet som er rett instans å kontakte. Det er nok riktigere å si at harddisken og dataene er utilgjengelige for PC-en. Spørsmålet er hvorfor, og hva man kan gjøre med det.

Det er gjerne fire hovedgrunner til at man ikke får tilgang på harddisken og innholdet. Vi skal i denne guiden gå gjennom de ulike årsakene til dette og se på løsningsalternativene som finnes. Rent praktisk sett er det to enkle scenarier og to litt vanskeligere scenarier.

De første to er såkalte logiske feil, der man mest sannsylig kan rette opp feilen uten å ta ut harddisken fra PC-en. De to siste er elektriske eller mekaniske, og det er i disse tilfellene ofte lite å gjøre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen