Guide
P9053254

Guide: Anatomien til en PSU - del 1

Strømforsyninger kommer i mange ulike former, farger, størrelser og typer. Men uansett utsende, så er det innsiden som teller. Strømforsyningen består som de fleste vet av mange komponenter og finurlige kretser. I denne guiden skal vi ta et dypdykk i det som på fagspråket heter en switchmode-strømforsyning, og forklare deg hvordan den er bygget opp og hva de ulike komponentene gjør.

For å skjønne store deler av det vi tar opp i denne guiden, bør du han en generell forståelse av elektronikk. Vi har tidligere skrevet en tredelt guide om dette, som er et meget godt grunnlag for de vi på de neste sidene skal fortelle om.

En strømforsyning er en ganske kompleks enhet, så vi har sett oss nødt til å gå litt frem og tilbake på enkelte emner. Du vil ofte få mye mer ut av denne guiden om du leser den minst to ganger.

Vi gjør oppmerksom på at i denne guiden vil vi ta opp emner som kan føre til personskader, i verste fall med døden til følge, hvis man ikke er forsiktig og gjør ting riktig. Hardware.no tar ikke ansvar for skader som følge av denne artikkelen eller andre artikler publisert på dette nettstedet. Vær alltid varsom og bruk sunn fornuft. Merk også at du i de fleste tilfeller bryker garantien om du åpner en strømforsyning.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen