Guide Hjemmegruppa i Windows:

(Bilde: Shutterstock)

Del filene enkelt på hjemmenettverket

Kom i gang med Windows' hjemmegruppe.

Det finnes mange måter å dele filer mellom datamaskiner på, og en av de enkleste, kjappeste og mest hensiktsmessige er gjøre dette gjennom et nettverk. For private hjem og husholdninger snakker vi da gjerne om hjemmenettverket. Dette sørger jo ikke bare for at du får tilgang til Internett på alle datamaskinene og dingsene i huset – det åpner også for muligheten til å overføre eller strømme data mellom de forskjellige enhetene.

Stadig flere sørger for å sentralisere filene i en NAS eller hjemmeserver som da tar seg av denne jobben, men det er jo ikke alle som føler de trenger enda en datamaskin i huset.

Da finnes det heldigvis flere måter å dele filer direkte mellom datamaskiner – men dette er dessverre ikke alltid spesielt enkelt eller intuitivt. Det har dog Microsoft forsøkt å gjøre noe med i de nyeste utgavene av Windows, hvor delingen kan gjøres gjennom noe som kalles en hjemmegruppe.

Uheldigvis kan Windows' hjemmegruppe oppfattes som et ganske så rotete opplegg ved første øyekast – og det er da heller på ingen måte perfekt eller egnet for alle. Men i et vanlig hjem eller på et lite nettverk med vennligsinnede brukere kan det likevel ha noe for seg. I denne guiden skal vi se litt nærmere på hva en hjemmegruppe er, og hvordan du kan benytte deg den.

Microsoft Windows 8.1 Norsk OEM

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Norsk OEM

Microsoft Windows 8.1 Norsk OEM   Les mer »

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Norsk OEM   Les mer »

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (4)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen