Guide Windows 7 på MacBook Pro Retina

Derfor bør du ikke kjøpe en MacBook for å kjøre Windows 7

Vi har sett nærmere på kombinasjonen Windows 7 og Apple MacBook Pro Retina anno 2014

En datamaskin fra Apple, enten vi snakker stasjonær eller bærbar, har Apple sitt eget OSX-operativsystem installert. Det er fullt mulig å installere Windows på Mac-en din gjennom virtualisering eller BootCamp. Det eneste du da trenger er lisens på Windows 7 eller Windows 8, samt installasjonsdisk eller -fil. Vi har satt en Apple MacBook Pro Retina sammen med Windows 7 på prøve.

Windows 7 er et operativsystem som har en helt spesiell plass i hjertene på mang en PC-entusiast. Det var redningen etter katastrofale Windows Vista, og det ligner såpass mye på Windows XP at selv de som lærte seg å bruke PC for mer enn ti år siden kan navigere seg rundt med letthet. Windows 8 derimot, har snudd opp ned på mye funksjonalitet, og kan virke veldig fremmed for de som har lagt sin elsk på Windows 7. I denne guiden samler vi våre erfaringer med bruk av Windows 7 på en Mac som jobb-PC hver dag i én hel måned.

applewin.
Apple og Windows i harmoni (Bilde: Shutterstock)

Hvorfor installere Windows på en Mac?

Dersom du har vokst opp med Windows, jobbet med Windows og egentlig aldri har hatt lyst til å prøve noe annet enn Windows, er det en reell sannsynlighet for at du ikke vil like overgangen til OSX som følger med en Apple-maskin. Men det har Apple heldigvis tatt hensyn til, og gjør det til en rimelig smal sak å installere Windows på din nyinnkjøpte Mac.

Les kommentarene (26)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen