Guide Windows 7 på MacBook Pro Retina

Derfor bør du ikke kjøpe en MacBook for å kjøre Windows 7

Vi har sett nærmere på kombinasjonen Windows 7 og Apple MacBook Pro Retina anno 2014

En datamaskin fra Apple, enten vi snakker stasjonær eller bærbar, har Apple sitt eget OSX-operativsystem installert. Det er fullt mulig å installere Windows på Mac-en din gjennom virtualisering eller BootCamp. Det eneste du da trenger er lisens på Windows 7 eller Windows 8, samt installasjonsdisk eller -fil. Vi har satt en Apple MacBook Pro Retina sammen med Windows 7 på prøve.

Windows 7 er et operativsystem som har en helt spesiell plass i hjertene på mang en PC-entusiast. Det var redningen etter katastrofale Windows Vista, og det ligner såpass mye på Windows XP at selv de som lærte seg å bruke PC for mer enn ti år siden kan navigere seg rundt med letthet. Windows 8 derimot, har snudd opp ned på mye funksjonalitet, og kan virke veldig fremmed for de som har lagt sin elsk på Windows 7. I denne guiden samler vi våre erfaringer med bruk av Windows 7 på en Mac som jobb-PC hver dag i én hel måned.

applewin.
Apple og Windows i harmoni (Bilde: Shutterstock)

Hvorfor installere Windows på en Mac?

Dersom du har vokst opp med Windows, jobbet med Windows og egentlig aldri har hatt lyst til å prøve noe annet enn Windows, er det en reell sannsynlighet for at du ikke vil like overgangen til OSX som følger med en Apple-maskin. Men det har Apple heldigvis tatt hensyn til, og gjør det til en rimelig smal sak å installere Windows på din nyinnkjøpte Mac.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (26)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen