Guide Nettleserguiden – januar

Månedens utfordrer i nettleserduellen – SeaMonkey – er kanskje litt sær for noen, men den fokuserer på effektivitet og funksjoner, og er laget av «folket». (Bilde: Tek.no)

Vi tester SeaMonkey mot de mest brukte nettleserne

Skiller seg ut fra «røkla»

Nettleseren er blitt vårt viktigste verktøy, både til jobb og fritid. Den foreligger imidlertid stadig i nyere versjoner, og med tanke på alt som skjer med både webstandarder, ytelsesoptimaliseringer og sikkerhetsoppdateringer er det viktig å følge med i timen. Selv om en nettleser er raskest én måned, betyr det bare at konkurrentene dens er enda mer giret på å ta over plasseringen i neste runde. Og, små ytelsesforskjeller her og andre der, det betyr i sum en mer effektiv surfeopplevelse for deg. Vi skal heller ikke glemme at det finnes langt flere nettlesere der ute enn «de fire store», så hver måned tar vi med oss en utfordrer inn i varmen som vi gjennomgår både funksjoner og ytelse for.

Denne måneden er SeaMonkey månedens utfordrer.

En «Old-School» nettleser

SeaMonkey side ved side med Firefox, nettleseren den oppstod ut av.
SeaMonkey side ved side med Firefox, nettleseren den oppstod ut av.

Forrige nettleserguide satte vi de moderne nettleserne på prøve mot den gamle «superbruker»-favoritten Opera 12. Denne nettleseren holder enkelte fortsatt fast på grunnet flere muligheter enn hva nyversjonen fra selskapet med samme navn byr på. Det er ikke til å komme bort fra at brukerne som trivdes med Opera 12 fikk seg en kalddusj da Opera fjernet den ene funksjonen etter den andre i overgangen til Opera 15, men det er faktisk ingen grunn til å sitte å bruke en utdatert nettleser med sikkerhetshull og – som vår nettleserguide viste – svært trege motor. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (13)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen