Du får svært gode mobiltelefoner også til under 3000 kroner. Men du må velge riktig.
Guide
Du får svært gode mobiltelefoner også til under 3000 kroner. Men du må velge riktig. (Colourbox/produsentene)

Velg riktig telefon til under 3000 kroner

Det finnes mange gode alternativ.

Her i Norge har mange tradisjon for å kjøpe dyre mobiler. Veldig dyre mobiler. Men må man det? I løpet av et vanlig år tester vi i Tek et utall produkter, og blant dem som oftest overrasker positivt finner vi noen av de billigste mobiltelefonene.

Det er absolutt ikke umulig å få seg en knallbra mobil for under 3000 kroner.

Men spesielt de billigste mobilene er som regel kompromiss mellom ytelse, design og pris. Derfor blir det ekstra viktig at du velger en telefon som vil passe deg om du titter i de laveste prisklassene.

Hvis du treffer riktig har du gjort et kupp, sammenliknet med naboen som brukte 11 000 på en iPhone X. Men samtidig er få ting dyrere enn produkter som ender opp med å støve ned i en skuff. Så her kan det virkelig lønne seg å passe på litt ekstra når du velger.

Sjekk også ut våre andre anbefalinger: 

Her er vårt utvalg anbefalte modeller som koster under 3000 kroner.

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Setter standarden

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Få telefoner har overbevist like mye som Moto G5 Plus har det siste året. Det skyldes den ekstreme kombinasjonen av pris, ytelse og kvalitet på alt av funksjoner. Her får du en middels utstyrt mobil til rundt 2200 kroner. Selv om maskinvaren ikke er i nærheten av like kraftig som den du får i telefoner til 8-10 000 kroner, er den opplevde ytelsen så å si like god som den du får i mange ganger dyrere telefoner. Bare det er imponerende. Men det stopper ikke der. I denne Plus-utgaven har Motorola også lagt til et  svært godt kamera, som nesten rivaliserer dobbelt så dyre Galaxy S7 fra Samsung.

Telefonen er satt inn med vannavstøtende materiale, slik at den skal tåle en overraskende regnskur selv om den ikke er tett. Går du tom for plass kan du sette inn minnekort. Det eneste irritasjonsmomentet her er fingerleseren, som har i overkant mange funksjoner til å være lett å lære seg å bruke.

PS! Det finnes en Moto G5S Plus nå, som er dyrere, har litt finere design - men også vesentlig svakere kamera. Velg originalen om du vil ha mest og best funksjonalitet for pengene.

Velg denne om du trenger: Nesten ren Android, det aller beste kameraet i sin prisklasse og fantastisk opplevd ytelse. En mobil som tåler regn. Stor skjerm (5,5 tommer).

Hopp over denne om du: Vil ha mer raffinert mobildesign, helt vanntett mobil eller større batteri.

Samsung Galaxy J7 (2017)

Stor og lekker

Samsung Galaxy J7 (2017)

Samsungs Galaxy J-serie har vært et ålreit utgangspunkt for deg som vil ha en rimelig og ålreit telefon. Galaxy J7 er toppmodellen i denne serien, og med sin tynne og pene aluminiumsdesign er den en av de rimeligste og mest stilrene måtene å skaffe seg en telefon med stor og god skjerm på.

Siden dette er en stor mobil med forholdsvis stort batteri og middels kraftig maskinvare holder den ganske lenge på strømmen fra lading til lading. Kameraet tar også rimelig gode bilder og brukeropplevelsen er for det meste svært god. Denne telefonen kan imidlertid stoppe opp fra tid til annen om du presser den på ytelse.

Velg denne om du trenger: Stor skjerm, mange nytteverktøy rett ut av esken og fin batteritid. For det aller meste svært god brukeropplevelse. Tiltalende design.

Hopp over denne om du: Vil ha enda bedre opplevd ytelse, vanntett mobil eller en mobil med virkelig stort batteri.

Huawei P10 Lite

Rask og med flott kamera

Huawei P10 Lite

Typiske Lite-modeller har alltid vært et lite sjansespill. De har gjerne navnet til toppmodellene de likner på, men slett ikke alltid ytelsen det navnet antyder. Og dermed overrasket Huawei P10 lite oss positivt. Ikke bare har den knallfin ytelse, men den har også uvanlig flott design og et kamera som treffer så godt som hver gang.

Hurtiglading er forresten inkludert, noe som ikke er så vanlig i denne prisklassen. Her får du også mange av de viktigste Huawei-funksjonene i menyene, og du kan velge om du vil ha ekstra SIM-kort eller minnekort i skuffen ved siden av det vanlige SIM-kortet ditt. Greit om du vil ha et eget privatabonnement ved siden av jobbens. Med 5,2 tommers skjerm er den litt mer kompakt enn mange av mobilene i denne listen.

Velg denne om du trenger: Flott design, bra kamera og god opplevd ytelse.

Hopp over denne om du: Trenger tett telefon, ikke ønsker glass på baksiden eller vil ha større batteri.

Ulefone Power 2

Evighetsbatteri

Ulefone Power 2

Ulefone er et uvanlig innslag i den norske mobilfaunaen, men telefonen er å få kjøpt fra spesialbutikker eller utenlandske nettbutikker. Og viktigste årsak til å hente seg en Ulefone Power II? Batteriet. Her sitter det et batteri på hele 6000 mAh bygget inn. Hvis du ikke er vant til å følge med på batteristørrelser er dette omtrent dobbelt så stort som det du finner i mobiler flest. Digre Galaxy Note 8 har for eksempel bare 3300 mAh. Det betyr at Power II varer og varer og varer, og når konkurrentene går tomme er Ulefone bare halvveis gjennom sine strømreserver.

Legg til at brukeropplevelsen er god og at kameraet tar supre bilder, og du har en sjeldent god pakke. Med så stort batteri er det dessuten viktig at det går fort å lade, og med medfølgende hurtiglader gjør det det  her. Om vi kan kritisere Power II for noe er det muligens at størrelse og finish ikke er helt på linje med det beste, men for deg som setter pris på batteritid er kanskje ikke design det aller viktigste.

Velg denne om du trenger: Kjempelang batteritid, god brukeropplevelse og et ålreit kamera. Stor skjerm (5,5 tommer).

Hopp over denne om du: Foretrekker mer kompakte telefoner eller vil ha en vanntett telefon.

Xiaomi Mi A1 64GB

Ren Android

Xiaomi Mi A1 64GB

Xiaomis første Android One-telefon heter Mi A1, og leveres med kliss ren Android rett fra Google. Det betyr at med middels maskinvare innabords, tikker og går denne telefonen kjapt som bare det. Det betyr også at du vil få Android-oppdateringene etter hvert som de kommer.

Telefonen har et ålreit kamera sammenliknet med andre rimelige fra Xiaomi - muligens hjulpet av at det er Googles programvare som ligger i bånn. Spesifikasjonene likner en del på det du får i Moto G5 Plus, men paret med litt mer RAM og ren Android-programvare. Til en pris på rundt 2500 kroner får du svært mye telefon for pengene.

Mi A1 støtter forresten alle norske frekvensbånd, slik at du ikke risikerer å miste dekningen der operatørene har 4G på 800 MHz-båndet.

Velg denne om du trenger: Knallbra brukeropplevelse med helt ren Android, en ålreit kameratelefon og mye teknologi for pengene. Stor skjerm (5,5 tommer).

Hopp over denne om du: Foretrekker mer kompakte telefoner eller vil ha en vanntett telefon.

Apple iPhone SE 32GB

Kompakt og billig iPhone

Apple iPhone SE 32GB

Det er kanskje litt uventet, men til og med Apple har en mobil i denne kategorien. iPhone SE sniker seg akkurat under 3000 kroner, og den er dermed en av de rimeligere telefonene du kan kjøpe i dag som fortsatt byr på en kjempebra brukeropplevelse. Hovedkameraet tar helt ålreite bilder, men selfiekameraet her er et vedheng fra iPhone 5S, som kom for en del år siden. Vi snakker altså ikke om den beste selfietelefonen her. Men til vanlig fotografering og i vanlig bruk er dette svært mye telefon for pengene i dag.

For deg som ikke liker de største telefonene er dette også noe av det mest kompakte du kan kjøpe som fortsatt gir deg en god brukeropplevelse. Et solid økosystem og til dels bedre utvalg påkostede apper enn for Android hører til, men vær obs på at tilbehør er forholdsvis dyrt og at det ikke er veldig enkelt å bytte frem og tilbake mellom iOS og Android hvis du har et stort og dyrt utvalg apper og tilbehør for én av delene.

Velg denne om du trenger: God brukeropplevelse, kompakt telefon, tilgang på App Store for en rimelig penge.

Hopp over denne om du: Trenger vanntett telefon, større skjerm eller kvassere selfie-kamera.

Motorola Moto G5

Brukeropplevelse på billigsalg

Motorola Moto G5

Moto G5 er så langt det laveste prispunktet vi har opplevd nesten kompromissløs ytelse fra. Maskinvaren er ikke så heftig at det gjør noe, det er bare at Motorola er så uvanlig flinke til å få ut det absolutt maksimale fra maskinvaren sin. Dette er også en relativt kompakt telefon, med sin fem tommer store skjerm.

I likhet med alle andre Motoer er denne også beskyttet mot uvær med et vannavstøtende belegg som holder elektronikken noenlunde trygg selv om det blir vått. Et helt ålreit kamera hører til, selv om det ikke er fullt så supert som det du finner i Plus-modellen.

Velg denne om du trenger: Knallbra brukeropplevelse, nesten ren Android, en ålreit kameratelefon og mye teknologi for pengene. Relativt kompakt telefon med 5 tommer stor skjerm.

Hopp over denne om du: Foretrekker større skjerm eller prioriterer bedre kamera. Hvis du bruker svært tunge apper kan du få kvassere maskinvare i de andre alternativene.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen