GUIDE: Velg riktig mobilabonnement Du kan vinne stort på priskrigen

Guide Velg riktig mobilabonnement

(Bilde: Shutterstock / 144889726)

Du kan vinne stort på priskrigen

Men dette bør du tenke over før du hopper på mobilselskapenes kampanjetilbud.

NetCom fyller 20 år i år, og klinker til med et knallbra kampanjetilbud for deg som bruker ekstreme mengder data på mobilen. Bestiller du før 20. oktober, kan du nemlig surfe ubegrenset på mobilen i ett år for 299 kroner per måned.

Oppdatert:

NetCom opplyser til Amobil at de fra og med fredag endrer jubileumstilbudet til å gjelde 6 GB per måned, i stedet for ubegrenset mengde data. De vil imidlertid ikke strupe hastigheten.

Telenor og Tele2 har svart på NetComs jubileumstilbud med å øke datagrensen til 6 GB per måned for 299 kroner i et år.

Men disse kampanjetilbudene kan vel umulig lønne seg for alle mobilkunder? Svaret er nei.

Les også: Nå bør du skifte abonnement (Mobilen.no)

Betaler for mye

Et normalt dataforbruk på mobilen ligger i dag på anslagsvis 200-500 megabyte per måned. Hvis du streamer mye musikk eller video, kan tallet gå dramatisk opp. Du skal imidlertid være en rimelig aktiv mobilbruker for å nå mobilselskapenes maksgrenser, som normalt ligger på 5-6 gigabyte i måneden. Normalt betaler du mellom 298-599 kroner per måned for slike datamengder.

De som vil tjene på å bytte til jubileumstilbudet til NetCom, er typisk de som har et høyt- eller veldig høyt forbruk, og aller helst mer enn 5 GB per måned. Kampanjen er midt i blinken for deg hvis du fra før betaler mer enn 300 kroner per måned for mobilbruken.

Får du fortsatt 4G når du bytter operatør? Det kan være verdt å sjekke opp før du bytter.
Får du fortsatt 4G når du bytter operatør? Det kan være verdt å sjekke opp før du bytter.

Er du derimot i kategorien som bruker trådløst nett hjemme og på jobben, og aktiverer offline-modus på WiMP og som ikke streamer Netflix-filmer på toget, så kan det finnes rimeligere alternativer.

Flere operatører tilbyr abonnementer til 199 kroner per måned, som inkluderer 1 GB datatrafikk (eks. Talkmore, One Call, djuice). Det sparer du altså 1200 kroner på i løpet av de neste 12 månedene, hvis du uansett ikke bruker mer enn en gigabyte datatrafikk hver måned.

Markedet endret seg i sommer

NetCom annonserte i mai at de ville inkludere fri bruk av ringeminutter, SMS og MMS i alle sine abonnementer, og heller sette prisen etter datamengde. Flere mobilselskaper kan ha tenkt tanken, men det var altså NetCom som startet den store omveltningen vi har sett i mobilmarkedet de siste månedene. De fleste andre mobilselskapene fulgte smått om senn etter, og vi burde egentlig hatt et svært egalitært marked som ville gjøre det lett for deg å finne frem til det beste abonnementet.

Det stemmer kanskje på noen områder, men nå er det andre ting enn oppstartspriser og pris per SMS som gjelder. I stedet må du ta hensyn til hvilke datahastigheter du vil ha, og hvilken datamengde, om du vil ha 4G-dekning og om operatøren du velger har støtte for HD Voice (bedre samtalekvalitet).

Dermed blir det kanskje ikke like lett å se at NetComs kampanjetilbud har hastigheter på inntil 80 Mbit/s, mens tilbudene til Telenor og djuice's (6 GB/mnd.) bare gir deg 10 Mbit/s – eller Tele 2s tilbud (6 GB/mnd.) hvor du får hastigheter på inntil 21 Mbit/s. Felles for disse tre kampanjetilbudene er at du er bundet til operatøren i år, og at du får helt andre priser og vilkår når året er omme. Skulle det komme andre abonnementsløsninger i løpet av året som er billigere eller bedre, må du vente til bindingstiden utløper før du kan bytte.

På neste side finner du en "sjekkliste" for bytting av mobilabonnement »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen