Guide TV-er med Quantum dot

(Bilde: Wikipedia)

Dette er kvanteprikkene som skal gi LCD-teknologien nytt liv

Mange produsenter satser nå på Quantum dots – slik fungerer teknologien.

Flatskjermene utvikles i et høyt tempo, og en av årets nyheter er LCD-TV-er med såkalt Quantum dot-teknologi (kvanteprikker). Dette er en teknologi som på papiret er interessant og ikke minst kan gi OLED ny kamp om beinet hva gjelder bildekvalitet. 

TV-er med denne teknologi blir å finne i butikkhyllene de kommende månedene, men hva betyr egentlig denne teknologien for deg som bruker? Nedenfor kan du lese om hvordan Quantum dots fungerer i praksis, og ikke minst hva de har å bety for deg som forbruker.  

Flere produsenter trykker teknologien til sitt bryst

Per i dag er det kun produsenten LG som produserer TV-er med OLED-teknologi. Selv om selskapet fortsatt fokuserer på denne typen skjermer velger de å legge sine egg i flere kurver. Selskapet kommer nemlig i år med flere modeller som har LCD-paneler og den nye Quantum dot-teknologien. 

Samsung er en av produsentene som satser på kvanteprikker. Her representert med selskapet kommende toppmodell JS9505.
Samsung er en av produsentene som satser på kvanteprikker. Her representert med selskapet kommende toppmodell JS9505. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Rivalen Samsung har uttalt at de ikke vil prøve seg på OLED i 2015, og satser heller på Quantum dot-TV-er. I dette tilfelle sier koreanerne at de har modeller med nanokrystaller, som altså med andre ord er Quantum dot-krystaller. De nye modellene kan du enkelt skille ut fra resten av modellene ved at de betegnes som SUHD fra produsenten. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (7)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen