Guide
(Bilde: ra2studio, Shutterstock)

10 triks som gjør at du får mer ut av din bærbare

Små justeringer i programvaren og noen hundrelapper i tilbehør er alt som skal til.

Små bærbare datamaskiner kommer i forskjellige former og farger, men har alle til felles at de er innmari kjekke å ha med på tur. Liten størrelse og lav vekt betyr at du ikke nødvendigvis trenger en diger sekk for å kunne ta med deg datamaskinen.

Uheldigvis er det som regel slik at noen egenskaper må ofres på størrelsens alter – eller i det minste nedprioriteres kraftig. Kjøper du deg for eksempel en liten og rimelig bærbar med god batteritid, må du regne med at ytelsen vil være nokså laber. Skjermareal og/eller -oppløsning er et annet punkt som ofte er så som så på små datamaskiner.

Men det finnes en rekke tips og triks som gjør livet med en liten laptop langt enklere. Her har vi samlet ti av dem.

1. Fjern det du ikke trenger

Mange småmaskiner har verken spesielt mye krefter eller lagringsplass, samtidig som PC-produsentene har en lei tendens til å fylle den opp med ekstra programvare du aldri får bruk for. Flere kjørende prosesser krever mer av maskinvaren, mens flere installerte programmer tar verdifull lagringplass. Selv på en ny bærbar med Windows kan det derfor være smart å rense litt opp i programutvalget.

PC-er med Windows har som regel mer programvare enn du trenger.
PC-er med Windows har som regel mer programvare enn du trenger.

Her kan du enten grave deg ned i optimaliseringslitteraturen eller gjøre det enkelt ved å bare fjerne programmer du ikke trenger via datamaskinens kontrollpanel. Ønsker du fortgang i sakene, finnes det også tredjeparts programvare som hjelper deg med å bli kvitt svineriet, eksempelvis The PC Decrapifier.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (10)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen