GUIDE: Ta med disse appene på ferie
Guide
(Bilde: Brocreative / Shutterstock.com)

Ta med disse appene på ferie

Finn hotell, rekk flyet, snakk et fremmed språk, sjekk valutakurs og skreddersy din egen reiseguide.

Hopp til: Billetter, hotellReiseguider, booking, flyreiseVær, forsikring, valutaOversetter, spill

Gresk-spansk lommesufflør

Translingo (iPhone).
Translingo (iPhone).

Noen nordmenn behersker engelsk helt flytende, og andre så flytende at det noen ganger renner litt over. Uansett er det som regel når vi skal prøve oss på andre fremmedspråk at det kan være greit med litt hjelp. Har du med deg en smartmobil, har du også en språkmektig suffløse for hånden - en som forstår og snakker en rekke språk på dine vegne.

Teknologien for talegjenkjenning- og gjengivelse er ikke helt optimal foreløpig, men det begynner å bli nokså brukbart. Den foreløpig beste appen vi har prøvd til akkurat dette er Translingo til iPhone, men forvent ikke at den oversetter feilfritt. Ellers kan vi anbefale Google Oversetter (Android / iPhone), eller Bing Translator til Windows, hvis du vil ha hjelp til oversettelser.

Det finnes også en veldig smart app til Android med fraser og uttrykk på en lang rekke språk. Appen heter Lær å snakke andre språk (Android). Den er gratis, og bør lastes ned enten du har ambisjoner om å bestille "almuerzo" på spansk, eller hvis alt drosjesjåføren på Kreta sier er helt gresk for deg, og du må forklare ham veien til hotellet.

Nesa i mobilen og propper i øra

Det finnes altså apper for ganske mye forskjellig, og vi trenger ikke stoppe der heller. Foruten de nevnte appene, kan du for eksempel fylle dødtid på reisen med noen gode mobilspill. Se siste utgave av Gamer.nos anbefalte mobilspill her. Ellers kommer også oppfølgeren til megasuksessen Plants vs. Zombies 17. juli, som tilsynelatende er en veldig stor satsning innen mobilspillsjangeren.

Se for øvrig Amobils lister over de essensielle mobilspillene her:

I tillegg til spill vil du ganske sikkert bruke andre underholdningsapper i ferien. Husk at både Spotify og WiMP støtter såkalte offline-lister, slik at du slipper å bruke datatrafikk ved avspilling i utlandet, så fremt du har lagret via trådløst nett i forkant.

Videre finnes det fotoapper, sosiale medier, restaurant-apper, kart-apper, nyhets-apper, nytte-apper, bank-apper og andre typer apper som du også kan få bruk for på ferieturen...

Skulle du flittig tatt i bruk alle appene vi har nevnt her, tror vi imidlertid at det ville gått litt ut over feriefølelsen. For noen vil det nok være deilig å ta litt ferie fra mobilen i sommer også. Vi tror uansett at det kan være praktisk å laste ned noen av disse appene, og bruke dem ved behov.

Les også: Mobiltipsene som redder ferien din

Se også Amobils oversikter over essensielle mobilapper:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen