GUIDE: Ta med disse appene på ferie
Guide
(Bilde: Brocreative / Shutterstock.com)

Ta med disse appene på ferie

Finn hotell, rekk flyet, snakk et fremmed språk, sjekk valutakurs og skreddersy din egen reiseguide.

Med de riktige appene på smartmobilen får du anledning til å se mer, oppleve mer, og spise på mer spennende restauranter når du reiser på utenlandsferie i sommer. Kanskje blir også flyreisen, hotellbestillingen eller shoppingrunden litt smidigere.

Reise-apper finnes det drøssevis av, og her presenterer vi et utvalg av apper som vi synes det kan være verdt å pakke med deg på tur.

Bon voyage!

I listen under finner du tips til reiseapper du kan få bruk for før, under- og etter sommerferien:

Hopp til: Billetter, hotellReiseguider, booking, flyreiseVær, forsikring, valutaOversetter, spill

Finn billige flybilletter

Skyscanner (Windows).
Skyscanner (Windows).

Det finnes mange apper for å finne billige flybilletter, og vi har ikke hatt mulighet til å teste dem alle sammen. Fire av de mest populære, og som vi også synes fungerer bra, er Expedia Hotels & Flights (iPhone), Momondo (Android / iPhone), Skyscanner (Android / iPhone / Windows) og VIA Egencia (Android / iPhone). Det finnes flere tilsvarende apper også, og ikke minst kan det fortsatt være lurt å søke etter billige flyreiser via velkjente reisebyråer og resplasstjenester på Internett.

Av erfaring vet vi at appene ikke nødvendigvis finner den laveste prisen hver gang, selv om det begynner å bli bedre nå. Vi har også opplevd mindre feil i appene, som at de ikke finner noen avganger overhodet de dagene vi ønsker å reise (spesielt litt frem i tid). På dette området synes vi spesielt at appen Travelmarket var vesentlig dårligere enn de fire ovennevnte, selv om denne appen i utgangspunktet så ganske forseggjort ut.

Book hotell eller leilighet

AirBnB (iPhone).
AirBnB (iPhone).

Før var det gjerne som risikosport å regne å reise på lykke og fromme til utlandet uten å ha reservert hotell for hele reisen på forhånd. I disse dager kan du derimot enkelt finne hotell via en app på dagen, i alle fall mange steder i verden. De samme appene kan naturligvis også benyttes før avreise.

To av de desidert mest populære er Hotels.com (Android / iPhone / Windows) og Expedia (Android / iPhone). Vi liker også Booking.com (Android / iPhone / Windows).

Eller kanskje du er litt lei av hoteller? I så fall kan suksesstjenesten AirBnB (Android / iPhone) være noe for deg. Tjenesten går ut på at privatpersoner leier ut sine egne leiligheter i kortere eller lengre perioder. På den måten kan du for eksempel fremleie din leilighet i Trondheim til et par fra Tyskland i tre uker, og selv leie et lite krypinn på den franske rivieraen - eller noe sånt. Du trenger imidlertid ikke leie ut selv for å leie noen andres bolig.

Den utmerkede restplasstjenesten Hotwire har en iPhone-app i USA, men den er dessverre ikke tilgjengelig i Norge. Hotwire har imidlertid mobiltilpassede nettsider. Fordelen med denne tjenesten er at du kan få et fancy hotellrom til lav pris, men ulempen er at du ikke vet hvilket hotell du ender på før du har gjennomført bestillingen.

Videre finnes det flere norske og utenlandske hotellkjeder og reisebyråer som har egne apper for hotellbestilling.

Se også vår oversikt over
ukens utvalgte apper til iPhone, Android og Windows Phone
 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen