Guide Smarthjem, del 3

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Slik kan varmepumpen bli smartere

Vi har prøvd å styre varmen i huset via mobiltelefonen – se hvordan det gjøres.

I en rekke artikler skal vi ta en nærmere kikk på hvordan det er å leve i et smart-hus, hvor vi tar for oss flere produkter som går under kategorien tingenes Internett. Med andre ord elektroniske duppedingser som kan snakke med hverandre. 

Fra før har vi sett nærmere på hvordan nye alarmer kan bli et slags nervesenter innenfor husets fire vegger, samt at vi også har tatt i bruk en elektronisk lås. Sistnevnte er en god løsning dersom du er av typen som fort glemmer hvor du har gjort av husnøklene. 

Nå skal vi ta en nærmere kikk på varmepumper, en varmeløsning som vi nordmenn i flere år har brukt for å holde varmen under vinterhalvåret, men også til å senke temperaturen når solen koker som verst på sommeren. 

Disse har nå begynt å bli smartere enn tidligere, hvor du blant annet kan styre hvordan huset ditt varmes opp via mobiltelefonen. 

Finnes flere å velge i

På markedet finnes det en rekke produsenter av varmepumper, og en del kommer nå med såkalt fjernstyring via en app. For å kunne bruke dette må du ofte kjøpe en tilleggsenhet for å kunne snakke til pumpen med andre enheter. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen