Det er veldig mange gode mobiler å velge mellom nå!
Guide
Det er veldig mange gode mobiler å velge mellom nå! (Bilde: Montasje, Tek.no)

Slik velger du blant høstens toppmobiler

Trenger du penn, god lyd eller kjempelang batteritid?

Det har sjelden vært tettere mellom toppmodellene enn det er i høst. Nær samtlige mobilprodusenter har kastet seg på rammeløstrenden, og nesten ikke en eneste av dem har sluppet en dårlig mobil. Men det er likevel ganske store forskjeller på dem om vi ser forbi skjermen.

I denne guiden skal vi prøve å gjøre valget ditt enklere ved å peke på de konkrete forskjellene mellom hver av de rammeløse toppmobilene. De har nemlig litt ulike egenskaper og egner seg dermed for ulike brukere.

Obs: Vi tar bare for oss rammeløse mobiler i denne oversikten. Dermed er ikke mer tradisjonelle modeller som iPhone 8, HTC U11 eller Sony Xperia XZ1 nevnt i listen, selv om de også er svært gode mobiler. 

Sjekk også ut våre andre anbefalinger: 

 

Apple iPhone X (10) 64 GB

Hvis iOS er førstevalget

Apple iPhone X (10) 64 GB

Hvis du er virkelig mobilinteressert og ikke går av veien for å bruke mange penger på hobbyen din har Apple det aller heftigste flaggskipet i dag. 11 000 kroner for en mobiltelefon er vanvittig dyrt, men brukeropplevelsen er faktisk god nok til å matche den heidundrande prisen. Det er spesielt ansiktslåsen som imponerer, ettersom den fungerer i nær sagt alle lysforhold. At telefonen er dyrisk rask, har vanntett og flott ytre og stadig vekk tilgodeses med de nyeste appene først, gjør dette til en helhetsopplevelse av de sjeldne. Samtidig er det vanskelig å stikke under en stol at en Moto G5 Plus kan gjøre omtrent samme jobb for under en fjerdedel av prisen. Ikke mobilen for alle, men for deg som virkelig er interessert eller bruker iPhone fra før.

Velg denne om du trenger: iOS og tilgang på apper du har fra før, er lei av å tørke av fingersensoren eller fingrene for å åpne mobilen og ønsker den raskeste telefonen på markedet.

Hopp over denne om du: Ikke vil blakke deg på telefon, om du foretrekker Android eller trenger penn. Større skjerm kan du også få.

Samsung Galaxy Note 8 64GB

For deg som vil ha penn

Samsung Galaxy Note 8 64GB

Samsungs Galaxy Note 8 troner øverst på topplisten vår for øyeblikket. Rett og slett fordi den har flest funksjoner paret med et fantastisk utgangspunkt. Den er tross alt en nær slektning av Galaxy S8-modellene. Men du bør likevel vurdere om Note 8 er riktig for deg. Forskjellene mellom den og S8-modellene er i praksis en penn, et ekstra kamera og bittelitt større skjerm. Hvis du er en person som noterer mye kan Note 8 være riktig for deg. Hvis du har hatt tidligere Note-modeller og satt mer pris på pennen enn for eksempel større skjerm og batteri, som var vanlig før, er dette definitivt modellen for deg. Men den koster så mye mer enn S8-modellene at har du ikke pennebehov bør du se på originalene i stedet.

Velg denne om du trenger: Klasseledende digital penn.

Hopp over denne om du: Ikke trenger penn, eller ønsker en mer kompakt telefon.

Samsung Galaxy S8

Standardvalget

Samsung Galaxy S8

Da Samsung slapp sin Galaxy S8 i våres ble den møtt med stående ovasjoner fra både mobilkjøpere og teknopressen. Den tar med seg alle de gode egenskapene fra Galaxy S7 og legger til en fabelaktig heldekkende skjerm oppå det hele. Menymessig har det også kommet forenklinger til og designen er mer gjennomført enn noen gang fra Samsung. Hvis den fikk noe kritikk innledningsvis handlet det om prisen, men den har blitt en del mer fornuftig siden den gang. Hvis du vil ha en av årets toppmodeller uten å blakke deg helt, og samtidig få ett av de beste mobilkameraene du får klørne i er Galaxy S8 omtrent fasit.

Velg denne om du trenger: Fantastisk kamera, flott design, tett mobil.

Hopp over denne om du: Trenger penn, større skjerm eller batteri.

Samsung Galaxy S8+

Større skjerm

Samsung Galaxy S8+

Galaxy S8+ byr på mer av det samme som den vanlige S8-en har. Større skjerm og større batteri er hovedforskjellene. Dette er faktisk den av Galaxy 8-modellene som har størst batteri, noe den antakeligvis vil tjene på når Android 8 er på plass, ettersom det meste ellers er likt. Igjen; velg denne om du vil ha et fantastisk kamera og klasseledende skjerm uten at prisen kryper altfor nærme 10 000 kroner.

Velg denne om du trenger: En S8 med større skjerm og bedre batteritid.

Hopp over denne om du: Trenger andre lydfunksjoner eller penn.

LG V30

For lydnerden

LG V30

LGs V30 likner på de andre, men er slett ikke lik. Den er testet for fall fra 1,2 meter, og skal tåle det selv om det er glass i konstruksjonen. Den har dessuten en fantastisk analog lyddel som er i stand til å drive selv de mest hårete hodetelefonene uten større problemer. Kameraet tar ikke portrettbilder med bokeh slik de andre dobbelkameratelefonene gjør, men i stedet kan du bruke det til zoom og til å ta ekstreme vidvinkelbilder. Eksempelvis om du stær nærme en bygning og vil ha med deg hele fasaden. Dette er en utmerket telefon for deg som setter pris på lyd, eller som vil ha et kamera med litt andre egenskaper enn de vanligste.

Velg denne om du trenger: Å fotografere store ting på nært hold, eller en lydkilde til hodetelefonene dine.

Hopp over denne om du: Ikke trenger god analoglyd, heller vil ha penn eller en mer kompakt telefon.

Huawei Mate 10 Pro

Den som varer lenge

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro har ikke så mange spennende finesser. Men det er greit, for alt den kan gjør den svært, svært godt. Solid batteritid og svært kort ladetid er det stor praktisk nytte i, og opplevelsen av krefter når menysystem og appveksling aldri stopper opp er suveren. Vi vet fra forgjengeren, Mate 9 Pro, at når Huawei lover at dette skal holde seg slik, så stemmer sannsynligvis det. Legg til vanntetthet, masse lagringsplass og et supert kamera og du har en veldig flott telefon. Med startpris på 8000 er den heller ikke blant de aller dyreste, selv om den koster mye. Har du riktig ledning kan den kobles til storskjerm og bli en slags PC, slik Samsungene også kan, men uten å kreve mer tilbehør. Et godt alternativ til Galaxy 8-modellene om du ikke har veldig tydelige enkeltkrav (så som penn eller lyd) til mobilen din.

Velg denne om du trenger: En ekstremt god allrounder med batteritid som overgår konkurrentene og et kamera som aldri skuffer.

Hopp over denne om du: Trenger penn, god analog lyd eller større skjerm.

LG G6

Helskjerm på budsjett

LG G6

LG G6 ble lansert først av alle årets nye helskjermmobiler. Men den er ikke dårlig av den grunn. Den har litt svakere innmat enn resten, uten at det merkes i praktisk bruk. Den er som nesten alle telefonene i dette utvalget vanntett, og den har heldekkende HDR-skjerm til Netflix-tittingen. Kamerariggen på baksiden likner dessuten veldig på den du får i V30, så her får du altså også den flotte vidvinkellinsen som gir deg mulighet til å pakke ekstra mange venner eller store bygninger inn i ett og samme bilde. Prisen på knappe 4500 kroner gjør dette til et nært uslåelig valg om du vil ha en toppmodell uten å bli helt blakk.

Velg denne om du trenger: En toppmodell til halve prisen, med muligheter for ekstreme vidvinkelbilder.

Hopp over denne om du: Aller kraftigste maskinvare, bedre batteritid, penn eller bedre lyd.

Xiaomi Mi Mix 2 256GB

Den kinesiske originalen

Xiaomi Mi Mix 2 256GB

Xiaomi Mi Mix var telefonen som satte igang overgangen til helskjermmobiler. Oppfølgeren Mix 2 har kommet, og byr på mer av det samme, i en vesentlig mer kompakt innpakning enn originalen. Designen er fortsatt bittelitt uvanlig, med den lille skjermrammen mobilen har samlet under skjermen. Samtalelyden har blitt topp sammenliknet med den litt skarpe lyden i forrige modell, og maskinvaren er nå på linje med de andre telefonene i dette utvalget. Dessverre har den fått mindre batteri enn forgjengeren, menyene er ikke på norsk og tett er den fortsatt ikke. Alle disse tingene kan være avgjørende for deg som skal handle mobil. Men designen er fortsatt flott med keramisk bakside og gulldetaljer. En spesialutgave i keramisk unibody-design er på vei.

Velg denne om du trenger: En litt annerledes helskjermdesign, massevis av lagringsplass og en mobil få andre har.

Hopp over denne om du: Er ekstra opptatt av kamerakvalitet eller trenger en vanntett mobil.

Disse kommer:

Det er fortsatt viktige enheter på vei til butikkene, og ikke testet av oss. Men siden de er såpass viktige gjør vi en foreløpig vurdering av dem basert på førsteinntrykk og spesifikasjoner. Når testene er ferdige gjør vi eventuelle endringer i vurderingene, og flytter dem opp sammen med de andre mobilene på listen.

Konklusjonene for hver telefon er nødvendigvis foreløpige ettersom testene ikke er ferdige.

HTC U11+

Fullskjermvarianten av HTCs toppmodell

HTC U11+

HTC U11 bød på en herlig brukeropplevelse og en helt fabelaktig tilbehørspakke da den kom tidligere i år. Skåret i gleden var at den ikke forholdt seg til dagens designtrend. Store rammer over og under skjermen gjør den mindre iøynefallende enn den burde være i dagens marked. Nå har HTC sluppet en plussvariant som korrigerer det. Den får bedre skjerm, litt bedre kamera og mye mer lagringsplass. Siste versjon av Android har den også.

Velg denne om du trenger: Fabelaktig lyd, en rimeligere toppmodell enn konkurrentene og et svært kapabelt kamera. Oppdatert Android og masse lagringsplass med minnekortmulighet attåt er også fordeler.

Hopp over denne om du: Trenger penn eller vil ha enda større skjerm.

Sjekk også ut sammenligningstabellen vi lagde for de aller mest relevante toppmodellene her! 

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen