Guide

Slik utnytter du din nye monster-PC

Det er mye spennende du kan bruke spillbeistet ditt til.

Det er en herlig følelse å åpne pakkene du har bestillt med ny maskinvare, om det så er for å bygge en ny, kraftig spillrigg, eller bare for å oppgradere et litt slitent eller ikke lenger helt tilstrekkelig komponent. Men, etter ritualet det er å låse de trygt på plass inne i maskinen og ha sjekket hvor mye bedre ytelsen ble i det nyeste og mest intensive storspillet, er det likevel fort gjort å returnere til å sjekke YouTube, spille enkle Facebook-spill eller drodle rundt på Internett.

Programmer som Word, Paint og Spotify fungerer også som de gjorde tidligere, og det er kanskje ikke uhørt å etter hvert stille spørsmålet:

Hva kan du egentlig gjøre med den nye toppspesifiserte maskinen din, full av splitter nye komponenter, som du ikke kunne gjort på jobbens trofaste Dell Inspirion?

Skryte av den, selvsagt

Overklokking er en populær hobby for de med spreke maskiner.
Overklokking er en populær hobby for de med spreke maskiner.

En stadig populær, men kanskje noe sær hobby for komponentglade gutter og jenter, er benchmarking og gjerne overklokking. Når du først har brent av tusenvis av kroner for flere megahertz eller den nyeste kjøleren, hva annet er bedre enn å bryne seg mot andre likesinnede i konkurransen om å tyne mest mulig ekstra datakraft ut av prosessoren eller grafikkortet?

Dette kan du enkelt gjøre ved å slippe måleprogrammer som 3DMark til på maskinen din, og ved å overklokke kan du selvsagt få en ennå høyre poengsum. Ikke bare får du da en høyere poengsum i måleprogrammene, men du kan også høste inn litt heder og ære fra diverse skrytestatistikk om du er flink, eller heldig med komponentene for den saks skyld.

AMD Radeon R9 290

Asus Radeon HD 7850 2GB DirectCU II V2

Intel Core i5 3570K

AMD Radeon R9 290   Les mer »

Asus Radeon HD 7850 2GB DirectCU II V2   Les mer »

Intel Core i5 3570K   Les mer »

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (26)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen