Guide
Å bare vise frem hjem-skjermen på telefonen trenger heller ikke å være et problem. (Bilde: Varg Aamo / Hardware.no)

Slik strømmer du video til TV-en din trådløst

Med noen få tastetrykk får du bildet på storskjermen uten en kabel.

I dag bruker vi hyppig både mobiltelefoner, nettbrett eller datamaskiner både på farten eller i godstolen i stua. Ofte lagrer vi innhold eller applikasjoner på disse enhetene som vi kunne tenkte oss å vise frem på en større skjerm. Har du en TV av nyere dato, er sjansen stor for at du kan vise innholdet ditt fra mobilen, PC-en eller nettbrettet rett på TV-en uten å trenge en eneste kabel.

Det finnes flere overføringsteknologier som kan hjelpe deg med å få opp video fra nettbrettet på TV-en. Noen av metodene har lang fartstid, mens andre har funnet veien til markedet i år. 

Kan TV-en din strømme trådløst?

TV-er har i flere år hatt støtte for filoverføring via enten WiFi eller kabel. De første flatskjermene som hadde støtte for trådløst nett, måtte imidlertid ha en egen dongel for at det skulle fungere, mens dagens nye TV-er har WiFi-delen innebygget i selve skjermen. 

Felles for flatskjermer som har støtte for å kobles mot hjemmenettverk og Internett, er at de ofte betegnes som smart-TV-er. Brorparten av de skjermene som selges i dag er flatskjermer med smartfunksjoner, og det er som regel kun de rimeligste alternativene som ikke har denne muligheten.

Send innhold til TV-en din uten å bruke kabel.
Send innhold til TV-en din uten å bruke kabel.Foto: Niklas Plikk / Hardware.no

Har du en smart-TV, men er usikker på om den har støtte for trådløs overføring, er den raskeste måten å sjekke dette på å gå inn i menyen på TV-en, og lete frem hva slags valg du har å velge mellom under nettverksinnstillinger.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (4)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen