Guide
(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Slik skriver du ut fra nettbrettet eller mobilen

Det er enklere enn du kanskje tror.

Har du noen gang irritert deg over å ikke få skrevet ut fra mobiltelefonen eller nettbrettet? Vel snakker man om «det papirløse samfunn», men likevel kan det ofte være nyttig å ha mulighet til å skrive ut en PDF eller en nettside – for eksempel en kvittering, eller kanskje en matoppskrift eller en referansekode for kinobilletter. 

Det er en selvfølge at du kan skrive ut fra en PC – så hvorfor i alle dager skal du ikke kunne skrive ut fra mobiltelefonen eller nettbrettet ditt også? Det er mulig, men ofte innebærer det ganske mye styr å få til.

Apple har sin AirPrint-løsning som lar deg skrive ut fra iPad eller iPhone, men dessverre fungerer den kun på noen få skrivere. HP har en løsning som lar deg sende dokumenter til en e-postadresse, og få dem skrevet ut på skrivere som støtter teknologien. Men de fleste løsningene er tungvinte, og siden det ikke er noen standard for hvordan utskrifter fra mobiltelefoner skal fungere, så er det å skrive ut fra mobilen noe de færreste gjør.

Det finnes imidlertid én forholdsvis brukervennlig måte å sette opp utskrifter. Løsningen heter Google Cloud Print, og fungerer fra både Android-enheter og fra iPhone eller iPad. Og det beste av alt: Du kan skrive ut fra hvor som helst i verden!

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (1)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen