Guide
Aktiverer du gjestenettfunksjonen kan du virkelig vise at du tenker på gjestene dine – og ikke bare er en kjiping som ikke vil gi fra deg wifi-passordet ditt. (Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Derfor bør du aktivere gjestenett hjemme

Deler du ut wifi-passordet ditt til alle som kommer på besøk? Ikke gjør det.

Har du et trådløst nettverk hjemme – og det har du sikkert – får du antagelig stadig vekk spørsmål fra besøkende om hva passordet til wifi-nettet ditt er. De fleste gir det fra seg uten å mukke. For du vil vel ikke fremstå som kjip og lite gjestfri?

I stedet for å gi fra deg passordet til det trådløse nettet ditt, er det mye bedre å opprette et eget gjestenett. I denne guiden viser vi deg hvordan.

Det å gi fra seg wifi-passordet til familie og gode venner behøver ikke være noen kjemperisiko – men husk at når du gir besøkende tilgang til det trådløse nettet ditt gir du dem også tilgang til enheter som er koblet til nettet, som for eksempel nettverksdisker, delte kataloger og skrivere. Og husk også at jo flere som vet passordet ditt, jo større er sjansen for at passordet kommer på avveie (du bruker vel ikke wifi-passordet ditt andre steder?). 

En annen ting som gjør det lurt å ha eget gjestenett, er at den innebygde Wi-Fi-sensor-løsningen i Windows 10 gjør det skummelt enkelt å automatisk dele tilgang til wifi-nettet ditt med venner på Facebook, Skype og Outlook.com. Da vil det være en fordel å dele tilgang til et trådløst nettverk som er separert fra det vanlige nettet ditt. Det er ikke sikkert du vil at samtlige Facebook-venner plutselig skal ha tilgang til for eksempel en delt mappe på en PC eller en NAS i nettet ditt når de er innenfor rekkevidden til nettet, eller at de får tilgang til andre ressurser i nettet (for eksempel skrivere eller medieavspillingsenheter). Sikkerhetsproblemene relatert til automatisk tilkobling til wifi-nett har ført til at Microsoft snart kommer til å fjerne Wi-Fi-sensor-funksjonen (Digi.no).

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (3)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen