Guide
(Bilde: Shutterstock/ alexskopje)

Slik sender du meldinger anonymt på nettet

Med dette trikset kan absolutt ingen snoke i det du skriver.

Vi har i lang tid hatt teknikker og tegn for å lure fiender og overføre hemmeligheter til likesinnede. Og selv om grunnene og metodene for dette stadig har forandret seg opp igjennom historien, er og blir selve prinsippet tidløst: å holde de nesegreve på en armlengdes avstand. Selv om mange blir mistenksomme når de ser tekst de ikke forstår er det slettes ikke bare skurker og krigshissige stormakter som bruker kryptering.

Mens romerne på sin til brukte koder for å planlegge krig og troppeforflyttninger i det gigantiske romerriket , kan vi i dag for eksempel ønske å skjule alle de digitale sporene vi legger igjen etter oss. Vi tilbringer tross alt stadig mer og mer tid på Internett, og stadig flere aktører lagrer og snoker i opplysningene våre.

Gå en runde med deg selv og tenk etter hvor mange personlige opplysninger du har gitt fra deg over Internett i løpet av et år. Har du brevvekslet med noen om en litt pinelig sykdom, delt selvangivelsen din med noen eller vært helt avhengig av å kommunisere med noen anonymt uten fare for at samtalen havner på avveie eller leses av andre personer?

Selv om du ikke har det, kan det mange ganger være en ekstra trygghet å vite at meldingene dine ikke kan tydes, selv etter et datainnbrudd på e-postserveren eller hos skylagringstilbyderen din.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (10)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen