GUIDE: Slik laget vi vår egen hjemmesnekrede arkademaskin
Guide
(Bilde: Shutterstock)

Slik laget vi vår egen hjemmesnekrede arkademaskin

Med knøttemaskinen Raspberry Pi 2 gikk det lekende lett.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.

Lyst til å lese mer? Få fri tilgang, ny og bedre forside og annonsefritt nettsted for kun 49,- i måneden.
Prøv én måned gratis Les mer om Tek Ekstra

Har du drømt om å ha din egen arkademaskin fra 80-tallet stående i stua? Nå kan du bygge din egen kopi for en «slikk og ingenting». Knøttemaskinen Raspberry Pi gjør det nemlig svært enkelt å lage en arkademaskin. 

Raspberry Pi er en liten datamaskin på størrelse med et bankkort, med USB-tilkoblinger og utgang for både skjerm og lyd. Det som er ekstra interessant med Raspberry Pi – sett bort ifra den lille størrelsen – er at den billigste modellen bare koster i underkant av 300 kroner. Dette gjør at man kan bruke den til forskjellige hobbyprosjekter uten at det koster skjorta.

Nylig ble Raspberry Pi 2 sluppet på markedet, med lovnader om at den skulle være seks ganger raskere enn forgjengeren. Vi testet ytelsen til Raspberry Pi 2 for noen måneder siden, og idag skal vi bygge vår egen arkademaskin rundt denne. Vi skal lage den ved å gjenbruke gamle deler vi har liggende så godt det lar seg gjøre. For å få til dette trenger vi en PC-skjerm, noen sponplater til å lage kabinett, en joystick og noen trykknapper.

Hvordan bygge en arkademaskin?

Raspberry Pi 2, en liten datamaskin på størrelse med et bankkort.
Raspberry Pi 2, en liten datamaskin på størrelse med et bankkort. Foto: Raspberry Pi

For å lage en arkademaskin av Raspberry Pi trenger vi å installere en emulator for de spillmaskinene vi vil spille. En emulator er et program som oppfører seg som om det skulle være en annen maskin – som for eksempel en GameBoy – og gjør at vi kan spille GameBoy-spill på Raspberry Pi-en. Det første vi skal gjøre er derfor å installere en emulator for de spillene vi vil spille på arkademaskinen vår.

Vi vil at dette skal se ut som en arkademaskin fra 80-tallet. Derfor skal vi bygge et kabinett som er inspirert av disse maskinene. Men det skal også være enkelt å bygge, slik at vi kan klare å bygge det på egenhånd. Vi har noen gamle sponplater liggende i kjelleren som vi har lyst til å bruke som materiale. Til kabinettet trenger vi også en joystick og noen knapper i samme retrostil. Det er viktig at joysticken er solid og kan tåle tøff håndtering av engasjerte spillere.

Vi har delt denne guiden inn i tre deler:

  1. Oppsett av programvare på Raspberry Pi
  2. Tilkobling av joystick og knapper
  3. Bygging av kabinett

Takk til Digital Impuls for lån av Raspberry Pi 2.

På neste side kan du lese hvordan vi installerte programvaren på Raspberry Pi >>

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Til toppen